Vulkaan Etna

Roadtrip Sicilië

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties
Ragusa

Vanuit koud Turkije is het tijd om de zon op te zoeken. Via Noord-Griekenland reis ik in een paar dagen naar Igoumenitsa en neem de ferry naar Brindisi. In Villa San Giovanni neem ik de boot naar Sicilië!

Messina

Voor het overnachten gebruik ik de park4night app, maar in Sicilië klopt de app niet zo goed. Ik heb al drie locaties bezocht die niet meer bestaan. Daarna moet ik door een super smalle straat rijden met de spiegels naar binnen geklapt en vervolgens geen supermarkt te vinden… Hahah geen makkelijk begin!

Als we eenmaal geparkeerd staan lopen Leo en ik langs de zee en kijken naar deze prachtige zonsondergang. 

Het is pas m’n 2e nacht in Sicilië maar het voelt al langer, ik voel me hier thuis! We wandelen langs de zee, naar de mooie Di Capo Milazzo en genieten van het uitzicht in de bergen bij Patti.

Cefalu

Overnachten doen we in de haven van Cefalu, wat een prachtig uitzicht hè?

We kijken uit op de grote rots in de vorm van een hoofddeksel.

Cefalu is een romantisch en typisch Italiaans stadje! De straten zijn smal en de balkons hangen erg laag, pas op met de camper! Ik geniet van het gezellige stadje, de wandeling op de gigantische rots en de mooie kathedraal.

Lake Caccamo

Lake Caccamo is één van de grootste meren van Sicilië. Vandaag gaan we bij het meer wandelen!

Wat een fantastisch uitzicht weer hè?

Palermo

Palermo is een leuke stad met een groot voetgangersgebied en veel cultuur. Heerlijk om rustig rond te wandelen en mooie gebouwen te bekijken. Een must-see zijn; Teatro Massimo, Kathedraal Palermo, Quattro Canti, Pretoria Square en Fontana, Palazzo dei Normanni en Mercato del Capo!

Corleone

Door naar Corleone bekend van de maffiafilm the Godfather. In dit dorpje gebeurt nu eigenlijk weinig, het schijnt inmiddels het veiligste dorp van Sicilië te zijn! 

Het pad naar de waterval bij Corleone is gesloten en de route naar uitzichtpunt ook, maar we gaan er toch heen. Haha een mooie plek om de regels te overtreden! 

Het binnenland

Van Palermo rijd ik via Corleone en Prizzi door het binnenland naar Agrigento. Wat een panoramisch landschap! Een groot verschil met de drukte in de stad en bij de kust, ik geniet van de rust en al het natuurschoon.

Scala dei Turchi

Vanaf de camperplaats kunnen we via het strand naar Scala dei Turchi wandelen. Na deze mooie en leuke wandeling over het strand komen we aan bij de enorme witte kalkstenen rots. Weer en wind hebben een soort trap in de rots uitgehouwen. Scala dei Turchi wordt ook wel de Turkse Trappen genoemd.

Valley of Temples, Agrigento

De Valley of temples is de grootste archeologische vindplaats ter wereld ter grootte van 1300 hectare. Ik vergaap me aan bizar grote tempels die nog bijna helemaal in tact zijn gebleven. 

Vulkaan Etna

Om eerlijk te zijn… de reden voor mijn bezoek aan Sicilië is de Etna! Vulkaan Etna is actief en sterker nog de laatste uitbarsting van rook en as was in 2023 vlak nadat ik voor een nachtje geparkeerd stond onder de rook van deze reusachtige vulkaan.

Het is geweldig om naar de Etna te rijden. Ga het bijna normaal vinden maar het is zo speciaal om dit met m’n eigen camper te doen! Onderweg ligt veel sneeuw maar de weg is goed begaanbaar. Normaal heb je hier sneeuwkettingen nodig, die heb ik niet eens bij me… 

We wandelen naar 2 kraters over lava en sneeuw, Leo vindt het leuk en ik ook, dit is echt maximaal genieten! Etna is een echte aanrader, als je het durft 🙂

Taormina, Siracusa & Ragusa

In Taormina wandelen we over een steil pad omhoog naar de stad. Ik loop rond in de Village Gardens, kathedraal, stadspoort en de lange leuke winkelstraat. Een mooie schone stad waar alles lijkt op het echte Italië zoals van de plaatjes.

Ook het eiland Ortygia bij Siracusa is een aanrader. We wandelen naar het kasteel, plein, kathedraal en de fontein. Het is prachtig, ook vooral de kleine straatjes, zo echt Italiaans. Er wonen gewoon mensen, ik blijf het geweldig vinden. 

En sla ook Ragusa niet over, dit stadje past perfect in het rijtje van echte Italiaanse steden!

Ik vervolg mijn reis in het zuiden van Italië, vind je het leuk om mijn volgende blog te lezen? Klik dan snel op deze link! https://www.marianaroundtheworld.com/europa/zuid-italie/

Vind je het leuk om meer foto’s of films te zien, volg mij dan op FB of Insta!

Geef een reactie