Love valley

Cappadocië Turkije

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:2 reacties
Love Valley

Cappadocië & Göreme National Park

Cappadocië & Göreme National Park. Eén van de highlights van mijn reis door Turkije, ik heb er naar uitgekeken!

Waarom is het zo speciaal?
Göreme National Park en de rotslocaties van Cappadocië volgens Unesco:
De woningen, grotdorpen, ondergrondse steden, dorpskloosters en kerken bevatten de versteende overblijfselen van een traditionele menselijke leefomgeving die dateert uit de 4e eeuw. 
Het plateau van de Göreme-vallei is een spectaculair voorbeeld van de erosie van vulkanische tufsteen door wind en water. Typische kenmerken zijn pilaren, zuilen, torens, obelisken en naaldvormige uitstulpingen die hoogtes van 40 meter bereiken.

Gümüşler Monastery

Vlakbij Nigde is het Gümüşler Monastery, een klooster in een grot waarschijnlijk gebouwd in de periode tussen de 8e en de 12e eeuw. Er is een kleine kerk met hele oude fresco’s en een binnenplaats omgeven met openingen naar andere ruimtes. Ik ga gebukt door de smalle gangen, de mensen waren toen hopelijk wat kleiner dan mij!

Derinkuyu underground city

Derinkuyu underground city is een gigantische stad onder de grond bestaande uit meerdere lagen. Waarschijnlijk is deze ondergrondse stad ongeveer 3500 jaar oud en hebben er 35.000 tot 50.000 mensen gewoond. Door kleine gangen en trappen loop ik wederom gebukt naar de laagste vloer, 4 verdiepingen lager. Onvoorstelbaar om daar te hebben moeten leven…

Love Valley

Ik besluit in Love Valley te parkeren om te overnachten en dat blijkt de perfecte plek om de sunrise met luchtballonnen te bekijken. Waarom zal deze vallei eigenlijk Love Valley heten?

Zonsopkomst met luchtballonnen

Tijdens de zonsopkomst komen er in 2 uur tijd meer dan 100 luchtballonnen overgevlogen. Wat een fantastisch spektakel!

Ze landen rond 8:30 uur vlak achter de camper ook dat is indrukwekkend, wat zijn ze groot wow!

Natuurlijk wandelen we in dit prachtige gebied, je ziet het wandelpad dwars door de vallei lopen. Er komen verschillende straathonden bij de camper kijken en één van de honden loopt ‘s middags gezellig met ons mee.

Red Valley

Dan door naar Red Valley, ik parkeer op de parkeerplaats voor de mooiste sunset en ga vanaf daar de vallei verkennen. Ik heb prachtig uitzicht vanaf de top en wandel samen met Leo op de bodem van de vallei.

De volgende ochtend ben ik op tijd wakker, hee hoor ik weer lucht ballonnen? Yesss ze zijn hier ook vlakbij! Wat gaaf en Red Valley kleurt in de ochtend prachtig rood. Ik neem m’n ontbijt mee naar buiten en geniet nog één keer van al dit moois.

Kasteel van Uchisar

Het Kasteel van Uchisar is de hoogste ‘schoorsteen’ van Cappadocië en steekt overal bovenuit.

Erosie heeft een honingraatachtige structuur van holtes in de rots gemaakt. Na 120 treden heb je schitterend uitzicht over de Pigeon valley!

Wat een geweldig mooi natuurgebied, ik kan het iedereen aanraden om er een keer naar toe te gaan!
Bye bye Cappadocië ik vond het werkelijk fantastisch!!!

Na Turkije vervolg ik mijn reis in Sicilië. Klik op deze link voor het vervolg van mijn reis: https://www.marianaroundtheworld.com/europa/roadtrip-sicilie/

Vind je het leuk om meer foto’s en films te zien? Volg mij op FB of Insta!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Rene

    Goh, wat leuk al de landen en gebieden die op mijn lijstje staan. Ik ben 65 en ben dit nu allemaal een beetje aan het plannen. Ik wil een jaar weg.

    1. Marian van Leeuwen

      Hi Rene, wat gaaf dat je een jaar gaat reizen! Leuk dat je m’n blogs bekijkt en heel veel succes met plannen.

Geef een reactie