Je bekijkt nu Zomerse verkoeling in Oostenrijk deel II

Zomerse verkoeling in Oostenrijk deel II

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties
Uitzicht Grossglockner

Ik geniet zo van het heerlijke koele weer en de mooie bergen, we gaan nog niet naar de Balkan, we blijven nog even in Oostenrijk!

Heiligenblut

We rijden een mooie weg naar Heiligenblut. Vandaag probeer ik alles zonder haast te doen. Ik ga een paar keer aan de kant voor auto’s die graag voorbij willen en kan redelijk mijn eigen rustige tempo rijden. De national-park camping in Heiligenblut is heel relaxt daar word ik blij van! 

Het is prachtig weer en we wandelen eerst naar het charmante kerkje van Heiligenblut. Rond 10 uur sta ik bij de gondel om naar boven te gaan. We gaan een dalafdaling naar het dorp lopen van circa 5 uur. Net voordat we de gondel uitgaan, gaan we nog even de wolken in en boven op de berg staat een frisse wind. Mist en wind brr koud.

Oeps ik ben mijn stokken vergeten… Nou ja dan kan ik vandaag goed mijn tredzekerheid oefenen. Het eerste deel van de afdaling is wat steiler maar het lukt me wel en dat geeft een goed gevoel!

We passeren vaak koeien en die kunnen in de bergen soms een beetje agressief doen naar de hond zeker wanneer ze kalfjes hebben.

Leo weet inmiddels dat hij ze met rust moet laten.

Ik hoor steeds een geluid wat lijkt op een roofvogel maar het blijkt van bergmarmotten te zijn. Grappig ik kijk steeds omhoog maar daar zag ik ze niet 😁 Leo hoort en ziet ze ook. De bergmarmotten laat hij helaas nog niet met rust. Hij rent zich halfdood de berg op en af achter de marmotten aan. Hij verliest me uit het oog en ik loop zelfs een tijdje met hem aan de riem om uit te laten rusten.

Op de helft chillen we even bij de eerste en enige berghut die ik tegenkom en daarna geniet ik van de relaxte wandeling naar beneden. Moe en voldaan komen we bij de camping aan, ongeveer 1500 meter afgedaald, well done! De camping is inmiddels ramvol en iets minder relaxt, het is echt topdrukte in Oostenrijk.

Grossglockner Hochalpenstrasse

We rijden vandaag een prachtige route over de Grossglocknerpass, dat is wel een koning onder de passen! Ook al regent het af en toe, wat een geweldig uitzicht op deze route!

Het panoramische uitzicht over meer dan 30 bergen van 3000 meter hoogte valt letterlijk een beetje in het water. Ik sta op een hoogte van 2571 meter en het begint de regenen, er is mist en ook een koude wind. Ik probeer foto’s te maken maar de regen wordt hagel. Oef wat een winters weer, gauw de auto in!

De route is 48 kilometer lang en bevat circa 35 bochten. We slingeren in een zeer rustig tempo door dit geweldige landschap. Een echte aanrader als je in de buurt bent!

Kamperen bij de boer

Het is echt heel druk in Oostenrijk en soms moet ik even zoeken naar een kampeerplek. In Maria Alm is er nog plekje bij de boer. Het gras is hoog en ik sta gewoon naast de grasbalen geparkeerd.

Ik wandel 3 uur in de omgeving, de Krauterrundweg route met wijds uitzicht over het dal. Leo kan lekker los lopen en dat is iedere keer weer superfijn. ‘S morgens worden we wakker met deze zonsopkomst over het dal, ik word er gelukkig van!

Na de mooie zonsopkomst gaan we met de gondel omhoog. Daar is een prachtig meer net na de gondel. Ik ben niet de enige bij het meer vandaag en zodra het kan pak ik de afslag naar Maria Alm en lopen we terug naar de camping. Onderweg gaat er een stier achter Leo aan en schrikt hij even later van het schrikdraad, god wat zielig. Ik glij ook nog uit en geef Leo een zetje vooruit, daar schrikt hij ook van. Jemig wat een pechdag voor hem!

Mühlbach am Hochkönig

Voordat we richting het zuiden gaan rijden, stop ik onderweg bij een willekeurige parkeerplaats voor een wandeling en lunch. Deze tussenstop is een schot in de roos!

Een heerlijk wandelpad, FANTASTISCH uitzicht, bijna geen toeristen en na ruim een half uur wandelen een gezellige berghut voor lunch. Wat wil een mens nog meer?

Een filmpje van de omgeving incl. het geluid van de bergmarmotten!

Raggaschlucht

Oostenrijk kun je niet verlaten zonder een kloof te hebben bezocht. Ik sta in Flattach op de camping en loop zo van de camping naar de ingang van de Raggaschlucht. WoW die is mooi!

We lopen door de kloof over trappen en bruggen en het water raast onder ons door. De kloof is soms smal en op sommige plekken wel 200 meter diep! Er zijn veel gladde trappetjes en dat is niet heel makkelijk voor Leo, hij gaat steeds harder lopen. Af en toe geef ik hem een zetje omhoog zodat het makkelijker gaat maar leuk vind hij het niet. In een half uur zijn we boven en ik ben doorweekt van het zweet, zo hee dat was even een work-out!

We lopen ‘s middags langs de rivier richting het dorpje Obervellach en dat is een rustige route. Ik kijk terug op een heerlijke bergwandel-reis door Oostenrijk en heb eigenlijk maar een klein stukje Oostenrijk gezien. Dus tot ziens! Ik kom zeker nog eens terug in de zomer.

Mijn reis wordt vervolgd naar Slovenië en als je even op onderstaande link klikt, kun je de blog over Slovenië lezen!
https://www.marianaroundtheworld.com/europa/rondreis-veelzijdig-slovenie/

Vind je het leuk om meer foto’s te zien? Volg me op FB of Insta!

Geef een reactie