Meteora view

Als een god in Griekenland I, vasteland

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties
Vikos kloof

Terug naar de EU! Van Noord-Macedonië steek ik de grens over naar Griekenland en in 10 minuten steek ik 2 grensposten over. Onderweg zie ik een camperplek met fantastisch uitzicht over Lake Vegoritida, daar stop ik voor vandaag.

Edessa waterval

Ik ga lunchen in het kleine dorpje Arnissa, brood, salade, kip souvlaki, patatten en koude rode wijn, simpel en heerlijk! Echt zoals ik me het eten in Griekenland had voorgesteld, een goed begin.

Vlakbij is Edessa, een leuk stadje met een mooie brug, oude kerk en echte waterval. Jaja deze waterval heeft ook echt veel water! De eerste met veel water deze zomer.

Pindos National Park

Dan gaan we door naar Pindos National Park, een leuke en lange rit. Veel gehobbel en twee opbergbakken vallen leeg, pfff minder prettig wat een rommeltje in de camper.

Maar daarna kom ik aan op deze droomplek WOW! Lake Aoos vlakbij Metsovo.

Leo en ik wandelen lekker in het bos met dennenbomen, een klein riviertje en wat gekleurde herfstbomen. Tijdens de zonsondergang lijkt het alsof de bomen in brand staan.

Ik lees momenteel een boek van een wereldreiziger waarin de schrijver een beer is tegengekomen op een van zijn wandelingen. Ook in Pindos National Park leven beren, het zal toch niet dat er ineens eentje… Ik denk er iedere wandeling aan hahah.

‘S morgens is de camper bevroren maar later is het fantastisch weer. Nu rijd ik een mooie rit door het Pindos park richting Ioannina. In het hoger gelegen bergdorp naast het kerkje kan ik op de parkeerplaats overnachten. Een plek met uitzicht over Ioannina, prachtig! Ik ontmoet daar Anders & Mia waarmee ik een gezellig wijntje drink en even later ook Hans en zijn net geadopteerde hondje Pinta, leuk!

Vikos Kloof

In de Vikos Kloof moeten we eerst flink afdalen in de kloof en daarna is het een afwisselende wandeling met wandelpaden, rotsblokken, los grind met touw, vlakke stukken, stijgen en dalen.

Je kunt de hele kloof bewandelen in circa 6 uur en met de taxi terug komen, maar wij wandelen 2 uur heen en 2 uur terug want we gaan nog een kijkje nemen bij Stone Forest.

Dat is een bijzonder iets, lagen van natuurlijke rotsformaties in de vorm van bomen op een hoogte van 1500 meter.

Lefkas

Via Preveza rijd ik naar Lefkas, een eiland verbonden met een brug aan het vasteland. We stoppen bij de Nidri waterval en daar valt geen water meer, het is wel een mooie omgeving om een rondje te lopen. Samen met wat kinderen rent Leo over de bodem van de rivier.

De camperplaats in Ammoussa Beach is geweldig, mooi strandje bijna geen auto’s en geen straathonden. Met geweldig uitzicht op zee drink ik een gezellig biertje met Griekse Xaris, leuk! 

Via een prachtige bergweg rijd ik in de richting van de vuurtoren. Het naastgelegen klooster ligt op een fantastische plek en dat ga ik ook bezoeken. Een heel oude non laat me binnen en ik geniet van haar trage loopje. In het klooster zijn mooie oude schilderingen.

Daarna de vuurtoren… wat een prachtige locatie jemig en de weg langs de kust is ook helemaal geweldig! Onderweg lunch ik bij een restaurant met fantastisch uitzicht op zee, ik vind de westkust nog iets mooier dan de oostkust geloof ik, super gave dag, deze kustroute is een aanrader!

Mytikas

Mytikas ligt aan zee en is een authentiek Grieks plaatsje. We wandelen langs de zee en naar het dorpje, ik eet heerlijke gebakken ansjovis en krijg wat fruit mee, dat is lief. Het is nog heerlijk weer, bikini aan en douchen doe ik even op het strand. 

Mesolonghi

Bij Mesolonghi zijn er lagunes en zoutvelden met op de achtergrond de bergen. Het is een prachtige omgeving en het ziet er zo mooi uit met roze heide, verschillende kleuren water, flamingo’s en ook een grote berg zout. 

Peloponnesos

Via de langste tuibrug ter wereld, de Patrasbrug, ga ik naar de Peloponnesos! Ik heb er veel goede verhalen over gehoord en kijk er naar uit. Wil je mijn blog lezen over de Peloponnesos? Klik even op deze link!
https://www.marianaroundtheworld.com/europa/als-een-god-in-griekenland-peloponnesos/

Patrasbrug

Vanuit de Peloponnesos reis ik door naar Athene wat een stad! Op afstand een grote brei van witte gebouwen. Naast veel file en 2 ongelukken zie ik weinig van Athene, Leo mag niet mee in het openbaar vervoer en een taxi lukt niet vanwege een nationale feestdag.

Chalcis boulevard

Jammer maar helaas dan gaan we wandelen bij Lake Marathon en later op de dag lunchen met Michael die in Athene woont, super gezellig! 

‘S avonds wandelen we alweer op de boulevard van Chalcis een uurtje rijden van Athene. Wat een topdag!

Kaliskopi in de bergen

Leo is niet fit, hij eet niet en valt in een diepe slaap terwijl ik rijd. Dat komt goed uit want het is een lange rit naar Kaliskopi. Het laatste stuk van de route gaat door de bergen met bomen in mooie herfstkleuren prachtig! We overnachten naast het restaurant en na een uur wandelen is het weer niet best meer, veel wind en regen. 

Na de eerste bui ‘s morgens ga ik gauw een heel eind wandelen met Leo, wat een zalig begin van de dag! Ik moet ook wat administratie doen en onder genot van mega appelcake, koffie en haardvuur doe ik de administratie in het restaurant terwijl het buiten alweer regent.

Meteora kloosters WOW!

Meteora zijn de op hoge rotspilaren gebouwde kloosters, wat een unieke plek! Er is een keurig aangelegde route die je met de auto kunt rijden zodat je de kloosters van verschillende kanten kan bekijken.

Het grootste klooster bekijk ik ook van binnen, de kerk, de gangen, het uitzicht, de oude keuken, het wel een schilderij! Ik geniet van de serene rust en ga gauw weer terug omdat Leo onderaan de trap op me zit te wachten.

Het is inmiddels wel koel in Griekenland. Ik rijd door naar Thessaloniki op mijn route naar het warme Turkije. Ik ben nu bij het servicestation om een paar kleine dingen te laten repareren. Daar ontmoet ik Duitse Miriam en haar net geadopteerde hondje Kaya.

Pefkohori

Het gebied onder Thessaloniki is geweldig om te reizen, de vorm lijkt op een hand met 3 vingers of zoals de grieken zeggen 3 benen. Ik overnacht bij een prachtig haventje vlakbij Pefkohori, een relaxte camperplek. ‘S morgens maak ik een kletspraatje met een visser, hij vangt kokkels. Er is verder bijna niemand, het is heerlijk weer en een super leuke omgeving om te wandelen met Leo.

Ik rijd door naar Miriam en Kaya we hebben op dezelfde plek afgesproken en gaan overnachten onder de olijfboom. Leo is zo blij om Miriam en Kaya weer te zien, leuk!

Alexandroupoli

Het weer is onaangenaam inmiddels. In Alexandroupoli waait het gigantisch, maar we zijn nog maar 40 km van de grens!

Ik heb alle voorbereidingen gedaan voor Turkije en we gaan nog even de stad in om wat extra warme kleding kopen.

Turkije here we come!

Na 6 fantastische weken in Griekenland met heel veel zon, gaan we in grauw en grijs weer de grens over, ook dit hoort erbij! Follow the sun…

Griekenland bedankt! Ik heb genoten en kom zeker weer terug.

Klik even op deze link als je het vervolg van mijn reis in Turkije wil lezen!
https://www.marianaroundtheworld.com/europa/winter-in-west-turkije/

Wil je graag meer foto’s zien? Volg mij dan op FB of Insta!

Geef een reactie