Je bekijkt nu Als een god in Griekenland II, Peloponnesos

Als een god in Griekenland II, Peloponnesos

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties
Akrata beach

Mijn reis begon ik in het noorden van Griekenland waar ik de grens overstak vanuit Noord-Macedonië. Via de westkust ben ik aangekomen in Peloponnesos!

Na de Peloponnesos zal ik doorreizen via het binnenland naar de grens met Turkije. Wil je mijn blog over het binnenland van Griekenland lezen? Klik even op deze link!
https://www.marianaroundtheworld.com/europa/als-een-god-in-griekenland-vasteland/

Patrasbrug

Akrata beach

Via de Patrasbrug, een enorm grote tuibrug steek ik over naar Peloponnesos!

In Akrata is mijn eerste stop en op het bijna lege strand ontmoet ik de Nederlandse Marina en haar Griekse vrienden. Superleuk want ik word uitgenodigd voor een Griekse lunch! We kletsen gezellig over de honden en het leven als olijvenplukker.

Vissersdorp Katakolon

In Brinia staan we bijna op het zandstrand geparkeerd en ook naast een restaurant waar ik heerlijke gegrilde sardines eet. De volgende dag rijden we een uurtje en aangekomen bij de haven van Katakolon parkeer ik de auto voor die dag. We lopen een lang stuk langs het strand en bekijken het charmante vissersdorpje.

In Kalo Nero parkeer ik nog een keer op het strand en het is werkelijk weer een droomplek! Maar ik mis inmiddels wel een beetje cultuur, ruïnes, bergen en wandelen dus door naar Methoni, want daar staat een prachtig kasteel. Het is een eigenlijk meer een fort, het stamt uit de Middeleeuwen en is gigantisch groot!

Kalamata

Door de bergen, langs duizenden olijfbomen en door piepkleine dorpjes rijd ik van Methoni naar het noordoosten, een prachtige route! Maar er schijnt noodweer aan te komen dus ik besluit een nacht op de camping in Kalamata te gaan staan. De zee is ruw en het waait hard, maar op de camping valt het gelukkig wel mee.

Na heel veel regen vertrekken we de volgende dag om Mani te bekijken. Het is de middelste van de drie schiereilanden. Ik kijk mijn ogen uit, het is hier zo ongerept en zo groen, prachtig!! Veel natuur, weinig huizen en prachtige baaien. Maximaal genieten 🙂

Sparta & Mystras

Op de camping in Sparta staan we in het gras geparkeerd en de bladeren vallen inmiddels van de bomen. Leo vindt dat heerlijk hij gaat lekker op zijn rug rollen, zo leuk! Griekse Theodores vraagt of ik een wijntje kom drinken bij de campingbar en dat is gezellig! Het is een soort dorpsbar, lekker wat hapjes en Griekse muziek erbij. Ik voel me enorm welkom!

Circa 5 km van Sparta ligt Mystras een Byzantijnse spookstad. Het is een belangrijke stad uit de 13e eeuw en in de Middeleeuwen hebben er wel 40.000 mensen gewoond. Deze spookstad is tegen de hellingen van de steile berg gebouwd. Leo mag helaas niet mee, ik wil hem niet te lang alleen laten dus ik ren letterlijk omhoog en omlaag, goeie werk-out!

Monemvasia

Daarna kan ik rusten in Monemvasia een heerlijke plek bij de zee. ‘S avonds een heldere hemel vol sterren en een volle maan, waanzinnig!

We wandelen naar de ruïnes van Epidaurus Limera en naar een oude toren. Dat pad wordt uiteindelijk te stekelig dus we gaan terug. Ik moet Leo zelfs even dragen, arme ziel, zijn pootjes zitten vol stekels.

We gaan vandaag naar old town Monemvasia! Het is een prachtige oude stad met veel souvenierwinkels en mooie smalle straatjes. We lopen naar de vuurtoren en genieten van het uitzicht op zee.

Leonidio

De bergroute naar Leonidio is fantastisch. Het rijden in de bergen vind ik geweldig en we stoppen onderweg ook even om een stuk te gaan wandelen. We reizen buiten het seizoen en dat is nu goed te merken, we zijn hier helemaal alleen. Wat een rust en wat een prachtige omgeving.

Het uitzicht op de baai van Leonidio is magisch! In Leonidio sta ik twee dagen op de camping en ben ik lekker sociaal bezig want ik ontmoet Duitse Manfred waar ik mee ga lunchen, calamares mijn favoriet! En met Nederlandse Wim ga ik ook nog even gezellig wijnen.

Salanti beach

Peloponnesos heeft vele stranden en we overnachten dan ook vaak bij het strand.

We vermaken ons uitstekend in Salanti want we kunnen fijn wandelen met mooi uitzicht op de baai.

Iedere dag komt de herder met zijn kudde voorbij, Leo kijkt wel maar na de ontmoeting met de waakhond blijft hij netjes naast de camper liggen.

Duitste Anna staat naast mij geparkeerd en we gaan samen bij het oude verlaten hotel kijken. Het is vlakbij en enorm groot, we lopen helemaal naar boven en kunnen op het dak staan. Echt bizar dat het zo is achtergelaten. Staat het eigenlijk niet op instorten vraag ik me af? Haha dat is geen goede gedachte en ik ben heel snel weer beneden…

Didyma Sinkholes

Vlakbij het plaatsje Didyma zijn door erosie twee gigantische kraters ontstaan. Ze worden ook wel doline genoemd. De sinkholes zijn geweldig, super groot en iets wat ik niet eerder heb gezien. In de kleine doline is zelfs een kerkje gebouwd. Wil je de kleine sinkhole helemaal zien? Bekijk dan onderstaand filmpje!

In deze tijd worden de olijven geplukt in de Peloponnesos. Grote netten worden onder de boom gelegd, er wordt aan de boom geschud en de olijven vallen in het net. Daarna nog even de takjes en bladeren verwijderen, het is een arbeidsintensieve klus.

Korinthe

Mijn laatste stop in Peloponnesos is in Korinthe.

In Ancient Korinthe staat de Apollo Tempel. Vandaag (dinsdag) is alles hier gesloten, samen met Leo loop ik door de oude stad en bekijk ik de Apollo Tempel op afstand.

We rijden naar het kanaal van Korinthe en dat kanaal is ruim 6 km lang, 24 meter breed en op deze plek zijn de wanden circa 70 meter diep. WoW wat is dat diep!!! Ik vind het zelfs een beetje eng, dat heb ik niet vaak. Er is namelijk een voetgangersbrug en de auto’s rijden over de andere brug. Bij iedere auto schud de voetgangersbrug behoorlijk. Haha ik hou de railing maar even vast voor de zekerheid.

Vanaf hier vervolg ik mijn weg naar Athene en rijd ik via het binnenland (oostzijde) naar het noorden van Griekenland om bij Alexandroupoli de grens over te steken naar Turkije.

Wil je het vervolg van mijn reis lezen? Klik even op deze link!
https://www.marianaroundtheworld.com/europa/als-een-god-in-griekenland-vasteland/

Misschien wil je meer foto’s en films zien? Dat kan, volg mij dan op FB of Insta!

Geef een reactie