Bulgarije Buzludzha

Zomer in Bulgarije

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties
Één van de vele zonnebloemvelden in Bulgarije

Om maar met de deur in huis te vallen, Bulgarije is een heerlijk vakantieland! Omdat je hier makkelijk kunt reizen en overnachten, de vriendelijke bevolking, er is van alles te doen en het is nog goedkoop ook.
Tip! In het hoogseizoen is de grensovergang van Servië naar Bulgarije erg druk, ga vooral vroeg in de ochtend!

Rila Monastery

Het Rila klooster is opgericht door Johannes van Rila in de 10e eeuw. Het is al een keer herbouwd en ziet er nog schitterend uit. Achter het klooster ligt het prachtige Rila National Park. De rit door het park is geweldig en de wandeling ook! Een goed wandelpad met uitzicht op de bergen en de rivier. Wat wil een mens nog meer? 

Blagoëvgrad

In Blagoëvgrad vind ik een bank waar ik cash kan pinnen. En dat is nodig want er wordt vaak alleen contant afgerekend in Bulgarije.

Boven op de heuvel staat een groot kruis, een kleine kapel en heb je wijds uitzicht over de stad. Het is bloedheet op deze heuvel en ik besluit een stuk door te rijden naar Pirin National Park. 

Pirin National Park

Een lange slingerweg omhoog brengt ons in de bergen bij Pirin National Park, de temperatuur daalt maar liefst met 20 graden bizar! 

Het is een perfect wandelgebied! Wandelpaden door het bos, gras, bloemenvelden en open gebied met mooi uitzicht op de bergen. Op meerdere plekken kun je gratis de camper parkeren en overnachten of je tentje opzetten.

Oude stad Plovdiv

Plovdiv is een leuke stad waar het moderne gecombineerd is met de historische oudheid. Ik bekijk eerst de oude stad, Ancient Theatre, Roman Stadium, prachtige muurschilderingen en een paar mooie kerken. Daarna wandelen we nog even door de gezellige winkelstraat en langs de vele terrasjes, je kunt hier makkelijk een dag vullen!

Bachkovo Monastery

Het Bachkovo Monastery ligt een half uurtje rijden van Plovdiv. Vanaf de parkeerplaats lopen we langs toeristische verkoop stalletjes naar het klooster. Je mag in korte broek naar binnen en overal foto’s maken, super!

Van binnen veel goud, mooie fresco’s en een enorm kitscherige kroonluchter. De tuin is een hofje en bijzonder rustgevend zelfs met de vele toeristen. 

Zwarte Zee

In 2,5 uur rijden ben ik bij de zwarte zee in Burgas. Het zand op het strand is hier zwart dat is toepasselijk! Met uitzicht op de zee aan de ene kant en een veld vol zonnebloemen aan de andere kant is dit een super overnachtingsplek. 

Nesebar is een oud Unesco stadje met kleine straatjes en heel veel winkeltjes. Toeristisch maar wel leuk, na 8 km wandelen gaan we met het treintje weer terug. Het is ontzettend lekker weer in Bulgarije dus in Sunnybeach genieten we even een paar dagen van het strand, de zee en de Ibizabar van Emi.

Stad Varna

Op naar Varna voor m’n kapotte iPad. Helaas kan de Apple store in Bulgarije deze niet meer maken dat is balen zeg. Nu ik er toch ben bekijk ik de stad, de kathedraal en rij nog even naar het eeuwenoude Stone Forest daar kunnen we heerlijk wandelen en ben ik mijn iPad-ellende alweer vergeten.

Kazanlak

In de Kazanlak Rozenvallei is in de zomer geen roos te zien want het is het verkeerde seizoen haha. Er is wel een rozen-museum maar ik kies voor de Thracische graftombe van Kazanlak. Deze dateert uit de 4e eeuw voor Christus. Via een smalle gang kom ik in de Tombe, ik vind de schilderingen prachtig maar het is wel een beetje claustrofobisch om erin te staan. 

Buzludzha Monument

Het Buzludzha monument was het herdenkingshuis van de Bulgaarse Communistische Partij. Inmiddels is het een vervallen monument boven op de heuvel. Ik rijd ruim 10 km een bergweg omhoog en verder gaan we lopend de berg op.

Van veraf hoor ik de Bulgaarse muziek al luid uit de speakers. Er is een festival gaande en ik zie mensen met communistische en met Bulgaarse vlaggen. Het gaat er vredig aan toe en ik geniet vooral van het waanzinnige uitzicht.

Tsarevets Fortress

Via de Bergpas Sjipkapas rijd ik naar het Tsarevets Fortress, dit is een middeleeuwse vesting bovenop de heuvel. In de kathedraal op de top kun je moderne fresco’s bekijken. Leo en ik mogen echt overal rondlopen en we hebben uitzicht over de hele stad. We lopen en klimmen pal in de zon dus we hebben een goeie workout vandaag.

Krushuna Waterfalls

Door het binnenland rijd ik naar de Krushuna Watervallen. Tijdens deze lange rit zie ik kleine dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan, akkervelden, wijngaarden en veel zonnebloemvelden. Het zijn mooie kleine romantische watervallen en het is een leuk park om met de hond te wandelen.

National Park Centrale Balkan

De volgende bestemming is het National Park Centrale Balkan en we gaan over de Beklemetpas. Wat een schitterend uitzicht! Op deze mooie plek staat een restaurant met terras, daar moet je gewoon even stoppen en genieten.

In het Park Centrale Balkan gaan we natuurlijk ook wandelen! Ik kies de route naar Berghut Pleven en dat is flink omhoog lopen. Eenmaal boven aangekomen is de (vervallen) berghut open. Super dat had ik niet verwacht, na een heerlijke lunch lopen we rondom tevreden terug naar de camper. 

Belogradchik Fortress

Het Belogradchik is geweldig! We wandelen vanuit het leuke dorp naar de burcht en het is ontzettend warm. Het laatste stukje klim ik zelfs alleen want Leo ligt in de schaduw te rusten. Het fort is mooi maar het uitzicht op de rotsen is waar ik het voor doe. Waanzinnig wat een gave plek!

We gaan door naar Roemenië, nog één keer bewonder ik de zonnebloemvelden, bedankt Bulgarije ik heb genoten! 
Wil je mijn reis verder volgen? Klik even op deze link!
https://www.marianaroundtheworld.com/europa/gastvrijheid-in-roemenie-i/

Voor meer foto’s en films kun je mij volgen op FB of Insta!

Geef een reactie