El Castell de Guadelest

Overwinteren in Spanje II, Murcia & Valencia

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties
Bloesembomen omgeving Mula

Vanuit het zonnige Andalusië reizen we door naar Murcia en daar staan de bloesembomen in bloei, wat een geweldige timing!

Regio Murcia

Onderweg in de regio Murcia rijd ik een mooie route langs de bloesembomen, de vogels fluiten, het is lenteeeeee! Ik rij zeker wel tientallen km’s tussen de bloesembomen wat is het een mooie tijd van het jaar. 

Ik word wakker en ruik een heerlijke zoetige lucht wat is het? Wierook van de buren? Neeeee, het zijn de bloesembomen! 
Het zijn er zo veel je ruikt het bij iedere ademteug, I love this 🌸

Parque Sierra Espuña

Wanneer we overnachten in het gehucht Casas Nuevas, wandelen in het naastgelegen Parque Regional de Sierra Espuña.

Een prachtig klein natuurpark waar we door de droge rivierbedding lopen, mooi! 

Regio Valencia

Op naar reisvriendin Kathleen! Ze staat op een relaxte plek bij de zee in La Vila Joiosa. Na een prachtige wandeling langs de kust kletsen we gezellig bij, maar al snel verschijnt de politie dat we hier vandaag niet mogen overnachten.

Geen probleem we rijden naar Benimantell, een klein bergdorp. 

El Castell de Guadalest 

En wat een verrassing tref ik daar! We lopen naar El Castell de Guadalest, het dorp & kasteel zijn bijna 1000 jaar geleden in en op de rots gebouwd, uniek! En dan dit uitzicht op het azuurblauwe stuwmeer, fenomenaal!

Benidorm stad

Over Benidorm heb ik inmiddels veel negatieve en positieve verhalen gehoord, ik ken alleen de serie (van vroeger) de Benidorm Bastards. Hoogste tijd om zelf deze stad te ontdekken.

Na een regenbui wordt het het heerlijk weer. We lopen samen met de andere toeristen langs de boulevard, ik koop kleding & schoenen en drink lekkere wijn aangevuld met tapas-hapjes op het terras. Een heerlijke dag!

Leo is ‘s morgens niet helemaal fit. Aankleden en meteen wandelen maar, daar knapt hij gelukkig van op. Op de boulevard ontbijt ik bij één van de vele terrassen. Alle tijd om toeristen te kijken! De meeste mensen zijn ouder dan mij, maar er zijn ook jonge mensen, strandgangers en wandelaars. Er start zelfs een Camino naar Santiago! 

Simat de la Valldigna

We wandelen in Pego tussen de sinaasappelbomen en een stuk op de Camino naar Santiago de Compostela altijd leuk! Daarna rijd ik tussen de mandarijn- en sinaasappelbomen naar Simat de la Valldigna. Het ruikt hier zelfs naar sinaasappels of verbeeld ik me dat nou?!

In het dorp staat deze mooie fotogenieke kerk, Parroquia San Miguel Arcángel.

Valencia!

Ik ben onderweg naar reisvriendin Sandie in La Pobla de Farnals, we gaan samen naar Valencia, een relaxte stad met mooie architectuur! In de stad is de oude rivier verplaatst want deze overstroomde steeds. Je kunt nu kilometers lang over de oude rivier wandelen.

We verkassen naar Castellón waar de camperplaats ramvol is. Ongelofelijk veel campers in dit stadje! Parkeren langs de straat is oké en ‘s nachts is het hier muisstil. Voordat we gedag zeggen nog een fijne strandwandeling en gezellig bijkletsen op het terras.

Street art in Geldo

Geldo is een klein dorp met minder dan 700 inwoners maar met stadse street art. Grote muurschilderingen, leuke graffiti en indrukwekkende portretten. Zeker een bezoekje waard!

Peñíscola

Het pittoreske Peñíscola heeft een gezellig centrum en mooie stranden maar het meest unieke zijn toch wel de historische stad en het kasteel op grote hoogte. Deze mooie stad is alweer onze laatste stop in Valencia.

Ons overwinter-avontuur komt hier ten einde. Wat heb ik genoten van het veelzijdige Spanje! In de winter is de kust het warmste, maar als je iets landinwaarts gaat vind je prachtige pareltjes. Mocht je verlangen naar een warme winter? Dan is Spanje zeker een aanrader!

Vind je het leuk om meer foto’s en films te zien? Volg mij dan op FB of Insta!

Geef een reactie