Je bekijkt nu Noorwegen deel II rondreis Noordkaap

Noorwegen deel II rondreis Noordkaap

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties

Trollstigen

De Trollstigen is een weg met haarspeldbochten en fantastisch uitzicht. Via deze leuke weg slinger ik me langzaam omhoog langs trollen, watervallen en vele haarspeldbochten.

Het is een prachtige route, ik merk dat ik ook een beetje sip ben omdat het zo regent. Eenmaal boven aangekomen loop ik naar het uitzichtpunt, ik maak wat foto’s en direct daarna wordt het mistig. Wow! Zo snel kan dat gaan.

Geirangerfjord

In Noorwegen heeft de natuur het gewoon voor het zeggen.
Ik kan nog zoveel verwachten of plannen, maar ik heb me aan te passen. Soms is dat lastig, maar ik besluit mijn verwachtingen los te laten en te genieten van alles wat op mijn pad komt 🙂

Het Geirangerfjord is een gigantisch groot fjord. Het regent flink dus ik hup even uit de auto en maak snel een paar foto’s om weer lekker warm door te rijden.

Stryn en Sognefjord

Het is koud in Noorwegen. Het voelt alsof ik van de zomer, lang licht en rond de 20 graden, in één keer naar de winter ben gereden, donkere nachten en 5 graden ’s nachts brr.

Onderweg naar Stryn valt er zelfs natte sneeuw! Echt wel grappig. Nederland bezwijkt momenteel onder enorme hoge temperaturen en ik loop in de sneeuw.

Bij Stryn slingert een lange rivier door het landschap. De weg ernaar toe is wederom met veel haarspeldbochten en er komen maar weinig toeristen hier. Wat is het mooi! Echt maximaal genieten!

Een local geeft me de tip om naar het Sognefjord gebied te gaan. De route via het dorp Skei is prachtig! Ik rijd de berg op en rijd over een plateau, de zon schijnt en er is zoveel te zien! Watervallen, grote stukken ijs, moeras en meren. Ik rijd naar de Jostedalbreen gletsjer en het Sognefjord, wat een immens mooie natuur en wat een uitzicht.

Bergen

Bergen is naast Oslo de 2e stad van Noorwegen. Ooit ben ik met een zeilboot meegevaren van Medemblik naar Bergen en nu ben ik er weer, in de haven van Bergen! Hier vind je de Hanzekade Bryggen, de gekleurde gebouwen aan de havenkade die al duizenden jaren een handelsplaats zijn in Bergen.

Met de kabelbaan ga ik omhoog naar mount Floyen en lopend ga ik weer naar beneden. Fantastisch uitzicht op de berg en een heerlijke wandeling naar beneden, ik zeg; topdag!

Trolltunga, de tong van de trol

Trolltunga

Trolltunga hike is een wandeling van 28 kilometer (heen en terug) naar de rots die sinds de ijstijd 700 meter zwevend boven het Ringedalsvatnet-meer hangt. Het grootste deel wandel ik alleen, heerlijk om weer eens echt te wandelen dat heb ik gemist! 

Net voor de Trolltunga kom ik een paar wandelaars tegen en van 2 kanten laat ik foto’s van me maken. Helemaal top en ook zo grappig. Ik vind het totaal niet eng en ga op beide kanten op het randje zitten, de foto’s zijn superleuk, de ervaring is nog leuker!

Preikestolen en Lysefjord

Lysefjord

Preikestolen of de Preekstoel is een rechte klif die 600 meter boven het Lysefjord uitsteekt. Het is een makkelijke wandeling, ik loop op mijn gemak in m’n spijkerbroek en sneakers. Ineens zie ik die enorme wand van Preikestolen, wow wat is dit hoog!! Ik ontmoet allemaal vrolijke mensen, die ook gelijk wat foto’s van mij maken.

Zelf maak ik geweldige filmpjes net over de rand. Ik ga nog wat hoger en klim met een Fins stelletje mee. Zij doen dit vaker en ook met een dochtertje van 3, wat een bak ik loop te stuntelen en zij springt er gewoon op en af. Kinderlijk leuk dit geklim!

Kjeragbolder

Ik slaap 10 km voor Kjerag op de mooiste slaapplek van de hele reis! Midden in een soort maanlandschap zie ik de zon ondergaan en opkomen.

’s Nachts is het helder en 3 graden Celsius, het is bijna volle maan en ik zie onwijs veel sterren. De stilte is oorverdovend… behalve heel af en toe een bel van een schaap, ver in de verte. Wow wat een paradijs.

De wandeling naar Kejragbolder begint echt wel steil omhoog en ik vraag me af hoe ik straks in hemelsnaam weer naar beneden moet komen.

Na de steile stukken met de kettingen is het een prachtig landschap, ik loop over de bergen en het voelt als Tibet, on top of the world.

De laatste 100 meter moet ik over een berg rotsblokken heen klimmen en dan is daar HET rotsblok; Kjerag! De rots hangt tussen twee wanden geklemd.

Ik moet best een stap maken om op het blok te komen en dat is me eerst te gek, ik durf die stap niet te maken. In mijn 2e poging durf ik er wel op te gaan zitten en laat een paar foto’s maken, god wat voelt dit gaaf!
Echt een overwinningsgevoel. 

Lindesnes

Van de Noordkaap het meest noordelijke punt van Noorwegen rijd ik naar Lindesnes het meest zuidelijke punt. In Lindesnes staat een nog werkende vuurtoren. Je mag zelfs in de vuurtoren en je kunt de lampen bijna aanraken. 

Happy

Oslo

In Oslo loop ik via het Vigelandpark, een park met veel kunst en vooral levensgrote beelden, naar het koninklijk paleis. Vanaf hier wandel ik zo naar het centrum. De binnenstad is autovrij en dat maakt Oslo een hele relaxte stad. Het is een leuke stad om te winkelen en lekker op een terras te zitten. Dat komt goed uit want het is zalig weer. Daarna loop ik over het dak van het Operahouse wat volledig in het water is gebouwd, wat een spectaculair gebouw!

Einde rondreis

In de jachthaven van Oslo zie ik de zon ondergaan. Ik kijk terug op mijn reis in Noorwegen en besef dat dit het einde is van mijn fantastische rondreis naar de Noordkaap.

Noorwegen is een geweldig mooi land en staat vanaf nu in mijn top 5 van mooiste reizen. Niet alles gaat even gemakkelijk maar dat geeft reizen juist die extra kick.

Ik ben enorm dankbaar en intens gelukkig dat ik deze rondreis naar de Noordkaap heb kunnen maken, terwijl de wereld een beetje stilstaat.

Vind je het leuk om het 1e deel van mijn Noorwegen reis te lezen? https://www.marianaroundtheworld.com/europa/noorwegen-deel-i-rondreis-noordkaap/

Vind je het leuk om eerdere blogs van mijn rondreis naar de Noordkaap te lezen?
Finland https://www.marianaroundtheworld.com/europa/rondreis-naar-de-noordkaap-finland/
Baltische Staten https://www.marianaroundtheworld.com/europa/rondreis-naar-de-noordkaap-de-baltische-staten/
Polen https://www.marianaroundtheworld.com/europa/rondreis-naar-de-noordkaap-polen/

Wil je meer foto’s zien? Volg mij dan op FB of Instagram!

Bonus foto’s en films

En route

Karakteristiek dorp in Noorwegen
En route

Geef een reactie