Je bekijkt nu Spaanse Pyreneeën

Spaanse Pyreneeën

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties
Mirador de la Creu de Guils

De nationale weg N-260 is een bergweg door de Pyreneeën van het oosten naar het westen van Spanje. Het is begin oktober en het is zalig zonnig weer, perfect om te wandelen! 

N-260 Martinet

De eerste stop is in Martinet, we staan op een gratis camperplaats met een douche, dat komt echt zelden voor! Leo & ik lopen ‘s avonds een mooi stuk langs de rivier.

N-260 Mirador de la Creu de Guils

Wow wat is de N-260 een prachtige route! Ik parkeer met uitzicht op de bergen en mirador de la Creu de Guils, het is hier ontzettend mooi en rustig. Dit is echt maximaal genieten!

Ook ‘s avonds is het zo bijzonder, luister en kijk even dit filmpje!

Er staan meerdere campers op deze mooie plek geparkeerd. ‘S morgens eerst even gezellig kletsen met de buren daarna lopen Leo en ik verschillende rondjes in de buurt. We blijven nog maar een nachtje op deze fijne plek. 

Inmiddels ben ik dringend op zoek naar diesel… In het dorpje Sort kan ik eindelijk tanken. Tip van mij: als je de bergen in gaat, altijd eerst even tanken 🙈

Tremp

We vervolgen onze weg langs kleine dorpjes en het Pantà de sant Antoni meer. Het uitzicht onderweg is weer geweldig! In Tremp stop ik voor de nacht, kleine detour van de N-260.

Wandelen doen we in een bijna droge rivierbedding. Leo neemt met zijn poten een modderbad!

Het is momenteel 30 graden, echt bizar voor de maand oktober.

N-260 en route

Het is rustig op de N-260, we wandelen gewoon over de weg om foto’s te maken van dit mooie afgelegen dorpje El Pont de Suert. 

Hike Embassament de Escales

In Embassament de Escales parkeer ik langs de rivier waar we prachtig kunnen wandelen! Langs een oude brug, even pootje baden in de rivier en verder door de open velden.

Hier mogen we alleen overdag parkeren dus na de wandeling rijd ik nog een stukje verder.

Off grid parkeren

Ik parkeer off grid langs de weg tussen de bomen, niet helemaal geweldig en ook nog scheef, maar ben een beetje moe dus laat het maar zo voor vandaag.

Maar dan wakker worden met dit uitzicht dat is toch fenomenaal?

Castejón de Sos 

Na 10 minuten rijden arriveer ik op de camperplaats van Castejón de Sos, hier kan ik recht staan en heb ik ook nog vers water. Hahah dat had ik gisteren nog wel kunnen rijden, maar prima zo. Een camperplaats met schitterend uitzicht op de bergen.

We wandelen een rondje om het kleine vliegveld in de buurt en ik geniet van koffie met cake in het dorp, altijd goed! Daarna een klim naar de kerk op de heuvel met prachtig uitzicht over de vallei. Super leuke plek om te wandelen hier!

Het einde van de N-260 is in Sabiñánigo, een gezellig dorpje met een grote camper plaats. Ik ontmoet Duitse Suzan met 3 honden, Phil en Sophia uit Valencia en Joke & Rob uit NL. Wat een gezelligheid!

Aan de voet van de Pyreneeën

Bolea is een klein dorp aan de voet van de Pyreneeën. We wandelen tussen de akkers en olijfbomen, bekijken het dorp en genieten van het uitzicht bij kerk, mooi! 

Las Peñas de Riglos

Las Peñas de Riglos zijn roodkleurige rotsformaties, schitterend! Grote roofvogels zweven boven mijn hoofd. We wandelen een super leuk stuk op een goed aangegeven route. Ik maak veel foto’s en kijk vol bewondering naar de klimmers aan de steile wand.

Wat is Spanje prachtig! Vanuit hier reizen we verder in de regio Aragon, reis je met ons mee?
https://www.marianaroundtheworld.com/europa/uitgestrekt-aragon-spanje/

Vind je het leuk om meer foto’s en films te zien? Volg mij dan op FB of Insta!

Geef een reactie