Dog Leo La Chambre

Wandelen in Frankrijk

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties
Witte wijn en Franse kaas na het wandelen

Na een fantastische rondreis in het oosten Europa ga ik richting het westen.
Wandelen in Frankrijk! Mijn eerste stop is in La Chambre.

Bergdorp, La Chambre

La Chambre is een mooi Frans bergdorpje met een officiële camperplek in het dorp. Vanaf hier kun je verschillende mooie wandelroutes lopen, zo de bergen in. Ik word nog gewaarschuwd om op de paden te blijven en felle kleuren te dragen (de hond ook) ivm het jacht seizoen. Ik besluit wat lager bij de rivier te blijven en dat risico niet te lopen.

Lac de Grangent

Het is nog prachtig weer eind september en veel mensen relaxen bij het meer of op het terras. Wij lopen een wandelpad langs het meer en treffen groepjes Geocachers. De route gaat verder door het bos, een dorpje, langs een mooie kerk en prachtige lavendel in de tuin. Een rondje is te ver, dus we lopen dezelfde route weer terug.

Camino stad, Le Puy-en-Velay

Deze stad staat al lang op mijn verlanglijst! Het kerkje op de berg is prachtig en de stad ook. Straten met waslijnen vol witte onderbroeken?

Een echte camino stad, zo leuk! De grote kathedraal bekijk ik van binnen, Leo wacht keurig even buiten. De stad is leuk en vol terrasjes, ik geniet van koffie op het terras en ben rondom tevreden met deze uitgebreide ochtendwandeling.

Lac du Bouchet

De route naar Lac du Bouchet is mooi, wat heerlijk om hier rond te toeren. Het is een vulkaanmeer en ligt op 1200 meter hoogte. We lopen bij het meer en door het bos, erg mooi en rustig. ‘S nachts is het koud, brrr verwarming aan!

‘S morgens nog even een rondje meer, die frisse wind het is net winter heerlijk. Ik rijd toch door want het is te koud voor ons. De omgeving is ronduit prachtig! Ben niet de enige die er zo over denkt, want ik zie ook veel andere campers. 

In La Bastide-Puylaurent blijken we zelfs op de camino route geparkeerd te staan. Super! We wandelen richting het volgende dorpje Le Thort en weer terug.

La Garde Guerin kloof

Op de parking bij deze kloof kun je ook overnachten. De omgeving en de kloof zijn fantastisch mooi! Ik ontmoet Leo & Margreth uit Nederland, wat een lieve mensen. ‘S morgens wandelen Leo en ik naar het middeleeuwse dorpje aan de overkant en daarna via een prachtig wandelpad richting Lac Villefort met zicht op het meer.

Vanaf de parking kun je verschillende wandelroutes kiezen en meestal met zicht op de kloof, het is echt prachtig! Na alle wandelingen trakteer ik mezelf op witte wijn met Franse kaasjes, veel Franser kan het niet worden 🙂

In Anduze parkeer ik op de parkeerplaats naast het bamboebos. We wandelen naar het dorpje Anduze en weer een stukje op de camino naar Santiago! We lopen ook het Viaduct-pad vlakbij de dorpjes Arre en Bez met twee verlichte tunnels, een schitterende omgeving.

Frans dorpje Alzon

Er is een camperplaats in het kleine dorpje Alzon, een typisch Frans dorp! Wandelen en daarna koffie met croissant op het terras. Het blijft een heerlijk begin van de dag. 

Montpeyroux GR 653

Fantastische bergroute van Alzon naar Montpeyroux, een aanrader. Rijden is dan net zo leuk als wandelen! We zitten vlakbij de Chemin st. Jacques naar Santiago, GR653 dus we lopen natuurlijk een stuk van deze route tussen de wijnvelden en door kleine dorpjes, leuk!

Casteil in de Pyreneeën

Casteil is een vriendelijk dorp in de Pyreneeën. De wandelroute gaat berg op naar het kerkje en het klooster, een flinke klim met schitterend uitzicht.

Pyreneeën

Via de Pyreneeën gaan we richting Spanje.

De weg door de Pyreneeën is zo mooi, wat een genot om hier te rijden!

Oude stad Mont-Louis

Ik stop bij de oude stad met stadswal, Mont-Louis. Het is zo leuk dat we ook de nacht blijven. We staan geparkeerd in de drooggelegde gracht, grappig toch? 

De route van Italië naar Spanje die ik heb gereden is deels ingegeven door de ligging van de wandelroutes/camino’s naar Santiago de Compostela. Er is nog veel moois te zien in deze omgeving maar ik ben onderweg naar Spanje, dus dat bewaar ik voor een andere keer!

Wil je mijn blog over de Spaanse Pyreneeën lezen? Klik even op deze link! https://www.marianaroundtheworld.com/europa/spaanse-pyreneeen/

Voor meer foto’s en films, volg mij op FB of Insta!

Geef een reactie