Poesta Hongarije

Hongarije!

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties
Damp in het dorp Siatorska Bukovinka

Tijdens mijn rondreis door de Balkan en Oost Europa reis ik op de heen- en de terugweg door Hongarije. Ik passeer de Hongaarse grens vlakbij Šomoška Castle. Een verlaten grensovergang met een weg vol gaten.

Šomoška Castle

De kasteelruïne bekijken Leo en ik tijdens ons avondrondje. Morgen de rest van het park! Onee toch niet, na nachtelijk bezoek van vreemden bij mijn camper ben ik weggereden. Helaas heb ik de unieke stone waterfall in het park niet kunnen bezichtigen.

Eger stad

In Eger regent het pijpenstelen dus ik ga eerst even overdekt winkelen. Zodra het droog is ga ik samen met Leo op pad en bekijken we deze leuke stad.

De kathedraal, het kasteel, het Dobo Istvan Square, de minaret en de Minorite Church. Er is nog veel meer te doen maar in de middag valt er opnieuw veel regen. Tijd voor een uitgebreide lunch!

Bükk National Park

In Bükkszentkereszt (geweldige naam voor een dorpje!) vind ik een perfect wandelpad wat zelfs niet drassig is geworden na een wolkbreuk! We wandelen door gaten in de rots en op deze afgelegen plek is een mooie Maria-kapel in de rots gemaakt.

Het park is ontzettend groen en ruikt heerlijk na de vele regen. Ook het rijden op dit soort mooie plekken blijft genieten! 

Tokaj wijnen

Op naar Tokaj! Daar komt o.a. goede en heerlijke muskaatwijn vandaan. Mooi ik heb wel zin in een wijn proeverij 😁

Een proeverij heb ik niet gevonden, maar wel een restaurant waar ik drie verschillende Tokaj wijnen kan proeven. Topwijn!

Hortobagy National Park

Voor het eerst het gerecht Slambuc gegeten, aardappels pasta spekjes en meer. Hahah het zou een vegetarisch gerecht zijn?!

We zijn in de poesta van Hongarije! Naast het Slambuc-restaurant is de bekende 9-bogen brug. Leo en ik wandelen door een steppelandschap op zoek naar wilde paarden. Ik zie geen paarden, maar wel heel veel vogels zelfs met Leo in de buurt!

De volgende ochtend wandelen we naar de uitkijktoren. Een prachtig uitzicht met vrolijk gekwetter van de vogels. Toch moet ik zeggen dat dit vlakke landschap ook veel lijkt op Nederland. Zouden er daarom zoveel Nederlanders een huis kopen in Hongarije?

Ik ga door richting Szeged, een stad in het zuiden van Hongarije. Maar eerst even een duik in de termal pool bij Cegled!

Szeged stad

Szeged is superrelaxt misschien ook wel omdat het eindelijk lekker weer is! Wat een fijne stad om rond te dwalen, ik ga lekker lunchen, bekijk de Votief kerk, Szeged Synagoge, Dom Tér, het museum, de winkelstraten, mooie pleinen en heel veel terrasjes.

Ik steek de grens over naar Servië waar ik mijn reis vervolg. Wil je mijn blog over Servië lezen? Klik even op deze link!
https://www.marianaroundtheworld.com/europa/republiek-servie/

Drie maanden later…

Balasty Hindu temple

Ik ben in het gehucht Balasty waar de Hindu temple staat, dat is bijzonder. De tempel is gesloten en wat aanvankelijk een saaie plek lijkt, blijkt een fijne locatie!

Leo en ik wandelen eerst een heel lang stuk over grasland en zandpaden, superfijn. Bij terugkomst klets ik de hele avond met mijn Duits-Bulgaarse camperburen, wat een gezellige avond!

Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste zoetwatermeer van Europa. Er is een officiële camperplaats met uitzicht op het meer, aan het grasveld en Leo kan lekker naast de camper liggen. Perfect! Ik eet voor het eerst en voor het laatst een Langos natural, OMG wat is dat vet en ik koop nog een keer Tokaj wijn, lekker!

Hongarije bedankt en tot ziens!
Mijn Balkan-reis komt hier tot een einde, ik heb alle Balkan landen bezocht, wat een fantastische ervaring!

Ik reis voorlopig nog even door, mijn volgende bestemming is Frankrijk. Reis je met me mee?

Geef een reactie