Transfagarasan Road Romania

Roemeense gastvrijheid II

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties
Donau Delta Pelikaan

Tijdens mijn rondreis door de Balkan reis ik door het gastvrije Roemenië. Na een uitstapje naar Moldavië ben ik weer terug in Roemenië en bezoek ik de Donau Delta.

Donau Delta is een groot uitgestrekt Unesco biosfeerreservaat met veel vogels en een enorm grote pelikanen populatie!

Donau Delta

We hebben een lekker plekje op de camping waar ik een boottocht boek, morgenvroeg gaan we varen op de Delta. Eerst even wat muggen regelen voordat ik kan slapen…

Er hangt damp boven het water prachtig! We zien veel verschillende vogels, bomen, planten, meren en rivier de Donau, maar het mooiste vind ik de pelikanen. Lastig foto’s maken, ze vliegen sneller dan de boot!

Kikkers, waterlelies en meer dan 50 zwanen bij elkaar ook nooit eerder gezien. Grote roofvogels, ijsvogels en allerlei verschillende vogels bij elkaar; meeuwen, eenden, koeten, reiger, snip, aalscholver, ibissen en meer. Als je een natuurliefhebber bent, mag de Donau Delta niet in je rondreis ontbreken, een aanrader!

Overnachten in de wijngaard

Op weg richting Brasov overnacht ik halverwege in de wijngaard bij Razvan. Wat een welkom! Ik krijg wijn in een emmer met ijs, spuitwater, ook nog blauwe & witte pruimen en 3 soorten druiven. Wow voor een maand genoeg! 

Leo en ik wandelen in de wijngaard en ontmoeten de straathondjes die Razvan allemaal heeft geadopteerd, een mooie plek.

Moddervulkanen

Vlakbij Berca in het gehucht Piclele vind je de moddervulkanen. In dit beschermde natuurgebied borrelt er op verschillende plekken modder omhoog. De modder loopt uit kleine vulkanen omlaag en droogt gelijk weer op, wat een prachtig landschap creëert!

Brasov stad

Het is bloedheet in de stad! Ik bekijk de Zwarte kerk, de winkelstraten en het gezellige Council Square. Het is druk met toeristen op het plein. Ik doe weinig meer en geniet van een lokale pils. 

Dracula’s Bran Castle

Bran Castle, het kasteel van Dracula 🧛🏻‍♀️ 
Ik loop deze keer alleen een rondje door het kasteel, Leo wacht even buiten en is zo braaf. Na een heerlijke koffie lopen nog even in de kasteeltuin en weer terug naar de camper, leuk begin van de dag!

Sighisoara stad

Sighisoara is een leuke stad in Transsylvanië. Na een rondje in de stad, het Citadelplein, de vele torens en kerken, ga ik lekker pizza lunchen.

Kerken in Transsylvanië

Onmogelijk om alle kerken in Transsylvanië te bekijken maar ik doe een poging! Er is een lijst met versterkte kerken die het bezichtigen waard zijn. Ik bekijk Cris, Danes, Biertan, Richis, Hosman en meer.

Het Cris kasteel in het gehucht Cris wordt nog volop gerestaureerd. De Biertan kerk is groot en toeristisch. We overnachten in het gehucht Richis, waar de huizen de straten vrolijk kleuren.

Transalpine Road

‘S morgens koop ik verse broodjes voor onderweg want ik ga vandaag de Transalpine road rijden. Deze bergweg bereikt een hoogte van 2145 mtr en is circa 150 km lang. Het eerste deel slinger ik tussen de akkers met gewassen van gehucht naar gehucht.

Eenmaal in de bergen aangekomen is het fantastisch mooi! Wat hou ik toch van de bergen! De zon schijnt af en toe en iedere berg lijkt wel een eigen kleur te hebben. Het is een goed geasfalteerde slingerweg met schitterende uitzichten.

Onverwacht zie ik een mooie plek om te overnachten, op 2.000 mtr hoogte. Leo en ik wandelen een stuk en ik maak nog een hele serie foto’s. Dan begint het te waaien, bewolking, paar spetters regen en ineens een flinke regenbui. Net op tijd alles weer droog in de camper. 

Vandaag het volgende stuk van de Transalpine road. De dag start mistig maar ineens komt de zon en de wolken verdwijnen langzaam. GEWELDIG wat een prachtige weg, kan niet anders zeggen en veel te veel foto’s. We rijden over de bergen en steeds verandert het uitzicht tot ik op het laatst het dal zie.

Tijd om weer rustig af te dalen en richting vriendin Venera in Boekarest te gaan. 

Vrienden bezoek

Venera was mijn buurvrouw in Kijkduin, Den Haag waar ik eerder heb gewoond. Nu woont zij weer in Roemenië. Geweldig om elkaar weer te zien! En wat kan Venera ontzettend lekker koken! We eten ook fruit uit de tuin, Roemeens brood en drinken zelfgemaakte wijn. 

Ik parkeer onder de druiven naast het huis, hoe bijzonder is deze plek.

Transfagarasan Road

De Transfagarasan Road is een spectaculaire weg met veel haarspeldbochten en kliffen. Dat klinkt geweldig! De schapen lopen hier bijna steil tegen de helling op. En onderweg zie een beer langs de weg. Bizar toch?

De route wordt steeds mooier qua uitzicht en ik stop voor de nacht bij Lake Balea. Het meer is prachtig, Leo kan los rennen en daarna ga ik smakelijk eten bij het restaurant. Wat een heerlijk leven zo 😍

Valea Lunga Romana, gehucht

Mijn laatste stop is op deze paradijselijke plek bij Adriana en haar dochter. Het is een gehucht met circa 30 huizen. We wandelen in de velden achter de huizen, geen auto’s en nauwelijks mensen, wat een rust. 

Adriana vangt straathonden op en zoekt dan mensen voor adoptie. Ze heeft nu deze twee puppies opgevangen, zo schattig!

Mijn Roemenië avontuur stopt hier, morgen ga ik via Hongarije richting het westen. Ik heb super veel gezien in Roemenië en ik heb ontzettend genoten van dit afwisselende land met haar gastvrije bevolking!

Wil je het vervolg van mijn reis lezen? Klik even op deze link svp! https://www.marianaroundtheworld.com/europa/hongarije/

Geef een reactie