Kloof bij Teruel Spanje

Uitgestrekt Aragon, Spanje

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties

Vanuit de Spaanse Pyreneeën reis ik door in de uitgestrekte regio Aragon.

Eén van de 17 autonome regio’s van Spanje met meer dan 1,3 miljoen inwoners. Spanje is een groot land, deze deelstaat is qua oppervlakte zelfs al groter dan Nederland!

I love Aragon!
Ik ben zo positief verrast door de schoonheid van deze regio, dus sorry het is een lange blog geworden!

Huesca

Door een droge bergachtige omgeving rijd ik naar Huesca.

Een kleine stad met een prachtige kathedraal en gezellige terrasjes. Op de camperplaats is het druk, ik ben schijnbaar niet de enige die van deze leuke stad wil genieten.

Monegros Desert

In de Monegros desert vinden we weer totale rust en een overnachtingsplek in het gehucht La Cartuja de Monegros.

Vanuit hier wandelen we ons suf, wat heerlijk! Leo gaat een steile helling af bij deze rivier om te drinken en komt bijna niet meer terug omdat het zo glad is. Ik rijd de volgende dag dwars door de Monegros woestijn, wat een schitterend gebied en wat word ik hier blij van!

Teruel stad

Inmiddels moet ik even wat praktische zaken regelen zoals een bezoek aan de dierenarts in voorbereiding op de reis naar Marokko. Dat doe ik in het zuiden van Aragon, in de stad Teruel.

Over twee weken komen we hier weer terug maar eerst maken we nog een rondje in Aragon.  

Gea de Albarracin

In Gea de Albarracin wandelen we een korte wandeling naar het Acueducto Romano en de grotten. Er staan picknicktafels bij de parkeerplaats en na de lunch bekijken we ook nog even het kleine dorp en wandelen we door de velden, een mooie omgeving.

Camino-dorp Cella

Het dorpje Cella ligt aan de Valencia-camino naar Santiago de Compostela.

Een dorp met een mooie kerk en veel muurschilderingen op de gebouwen.

Kasteel Peracense

Bij kasteel Peracense heb ik fantastisch uitzicht. We wandelen eerst naar alle uitzichtpunten en dan gaat net het kasteel dicht. Mocht je het kasteel willen bezoeken? Check even de openingstijden!

Onderweg

Via de prachtige Siërra de Albarracin rijd ik naar de volgende slaapplek in Bello. Wat een mooie route!

De westkant van de provincie Aragon. Een glooiend landschap met kleine dorpjes in de middle of nowhere. Een fantastische omgeving om te hiken.

Monasterio de Piedra

Bij het klooster is een grote tuin (met entree) en veel restaurants. In de omgeving kun je mooi wandelen en het uitzicht bij de kloof naast het klooster is weer schitterend! 

Zaragoza stad

Zaragoza ligt aan rivier de Ebro en is de hoofdstad van Aragon. Er is een ruime camperplaats en vanaf daar lopen Leo en ik naar het centrum. Ik koop kleding in een diervriendelijk winkelcentrum, Leo mag dus mee naar binnen. Maar hij houdt niet van winkelen ben ik nu achter hahah 🙂

We ontmoeten weer mooie mensen deze week. Andreas uit Zwitserland hij is al 7 jaar met de camper onderweg en in het centrum van Zaragoza een Spaanse vrouw die haar hondje onlangs is verloren. Tranen biggelen over haar wangen en ze knuffelt Leo bijna dood.

We dwalen door de stad, lopen over het plein langs de enorm grote kathedraal, door de winkelstraat en langs de rivier weer terug naar de camperplaats. 

Uitgestrekte vlakte bij Muniesa

Er staat een flinke wind in Muniesa! We kunnen hier heerlijk wandelen in de uitgestrekte natuur. Gezellig even koffie drinken met Nederlandse camperaars en dan is het weer tijd om door te gaan… in stilte.

The Silent Route

Via Ejulve rijd ik naar the Silent route, een route met heel veel natuur en heel veel stilte. In Ejulve wandelen we een leuk stuk heuvel op en Leo jaagt direct achter de berggeiten aan, oeps…

Wat een ontzettend mooie route! Behalve dat het hier heel stil en rustig is, is het ook fotogeniek. Ik stop echt vaak om foto’s te maken. En ik tref het zo ontzettend met het weer, na regen en wind nu prachtig zonnig. 

In één van de laatste dorpjes Cañada de Benatanduz stop ik voor koffie maar alles is buiten het seizoen gesloten. We wandelen naar de kerk, genieten van het uitzicht op de kloof en rijden door naar El Pobo. Ook deze route is wonderschoon, midden in de natuur uitgestrekte vlaktes en bijna geen verkeer. Ik hou er van!

Teruel stad

Teruel is een leuke stad! We bekijken de cathedraal, Torico square, Torre de San Martin, Viaducto en de oude Mudejar architectuur.

‘S middags wandelen we vlakbij de camperplaats in de natuur, prachtig is het hier. Bovenop de heuvel heb je schitterend uitzicht over de stad.

Canyon Rojo

Canyon Rojo, 7 min rijden vanaf Teruel. Prachtige rotsen met allerlei kleuren maar vooral rood van kleur, waanzinnig mooi! Het is al dagen droog weer dus we kunnen overal lopen en je ziet dat bij regen, het water op veel plekken de grond wegspoelt, unieke plek zo dicht bij de stad.

Na ruim 3 weken genieten van Aragon reizen we verder naar Castilla-La Mancha & Extremadura, reis je met ons mee?
Klik op de link! https://www.marianaroundtheworld.com/europa/onbekend-spanje-i/

Voor meer foto’s en films, volg mij op FB of Insta!

Geef een reactie