Je bekijkt nu Onbekend Spanje I

Onbekend Spanje I

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties

Castilla-La Mancha

Cuenca dorp

Na ruim 3 weken reizen in Aragon is het tijd voor een nieuwe regio: Castilla-La Manche! Van Teruel naar Cuenca is een fantastische route om te rijden! Langs rode rotsformaties, door een vallei herfstbomen met gele en rode bladeren en wijds uitzicht, magnifiek.

Cuenca dorp

Na 2 uur rijden parkeer ik langs de rivier bij de andere campers. Je staat nooit alleen in Spanje 🙂
We wandelen o.a. naar de eeuwenoude huizen in de rotswand en de hoge San Pablo voetbrug. We zijn nog steeds op 1.000 mtr hoogte en het is inmiddels wel echt herfst (koud).

‘S morgens lopen Leo en ik een flink stuk langs de rivier en door het park.

Fantastisch begin van de dag!

Campo de Criptana windmolens

In Campo de Criptana bekijk ik de bekende windmolens uit de roman over Don Quichotte. De tien windmolens staan op een heuvel en zien er nog origineel uit. Bizar want de oudste dateren zelfs uit de 16e eeuw!

Tablas de Daimiel National Park

Op naar Tablas de Daimiel National Park. Helaas mag Leo niet mee want dit is een park met veel vogels. De natuur om het park heen is ook mooi en leuk om te wandelen. Leo blijft even in de auto en ik ga een rondje in het (gratis) park lopen. Er zijn diverse wandelroutes, ik kies de route om het meer.

Via houten paden en bruggen wandel ik om het meer heen, prachtig! Ik zie veel kleine vogels en zelfs een paar witte flamingo’s! Er heerst totale rust en dat maakt me helemaal zen.

Torralba de Calatrava

We overnachten in het gehucht Torralba de Calatrava. Hier is een camperplaats met services waar ik kan lozen en vers water kan tanken.

‘s Morgens lopen we een rondje op zoek naar vers brood maar er is hier geen winkel te bekennen. Maar dan ineens toet toeoeoet, daar is de bakker met een auto vol brood, perfecte timing!!

Overnachten in Alcoba

We hebben een mooie wandeling gemaakt in Alcoba en hebben veel bekijks van de lokale schapen. De route heb ik even een stukje afgesneden want was wel erg lang rondje haha. Moest daardoor samen met Leo over het terrein van een geitenboerderij met 3 waakhonden, onverantwoord…

Cabaneros National Park

Ik parkeer op de (enige?) parkeerplaats in het park langs de weg, daar start een wandelroute door het park. We lopen eerst naar uitzicht punt met uitzicht op de bergen en daarna nog een stuk door de bossen en struiken.

Het is ook fantastisch om door het park te rijden, onverwacht mooi! Midden in de natuur met uitgestrekte vlaktes, kleine bergmeertjes en op de top prachtig uitzicht op de bergen. I love it!

Time to relax

We hebben super fijn gewandeld in Castilla-La Mancha en we zijn helemaal voldaan! Leo ligt lekker op zijn rug in z’n mand(en) te chillen.

Het is af en toe wel een beetje fris in de nacht dus Leo heeft twee manden en een slaapzak om warm te blijven.

Castilla-La Mancha is misschien minder bekend maar zeker het bezoeken waard. Wellicht leuk om in combinatie met de regio Extremadura een rondreis te maken. Wij reizen verder in Extremadura, reis je met ons mee? Klik dan even op deze link! https://www.marianaroundtheworld.com/europa/onbekend-spanje-ii/

Wil je misschien meer foto’s en films zien? Volg mij op FB of Insta!

Geef een reactie