Uitgesleten rotsen Garganta de los infiernos National Park

Onbekend Spanje II

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties

Extremadura

Iberische varkens

Vanuit Castilla-La Mancha reis ik door naar Extremadura! Een minder toeristische bestemming, heb ik gelezen, met een paar interessante steden, veel Iberische varkens, veel kurkbomen en prachtige wandelroutes. Ik ben benieuwd!

Dorpje Serrejon

Onze eerste stop is in Serrejon, hier overnachten we naast een (gesloten) kleine stierenvecht arena. We wandelen een flink stuk tussen de velden met oneindig veel kurkbomen. 

Serrejon is een leuk Spaans dorpje! Ik sta in de rij bij de supermarkt voor een croissant en muffin. Niemand heeft hier haast, het is de ontmoetingsplek van het dorp. Eigenlijk wilde ik maar één nachtje blijven maar Leo geniet ontzettend van zijn nieuwe ‘buitenmand’ dus we blijven nog een tweede nacht.

Plasencia stad

Door naar de stad Plasencia met een mooie oude binnenstad en een groen aangeslagen kathedraal. Het is druk in de stad op zaterdag, alle terrassen zijn gezellig vol. Inmiddels is het 20 graden buiten en de terras warmers staan volop aan?!

Rivier Jerte

We staan naast rivier Jerte geparkeerd. Er is hier namelijk een leuke wandelroute langs de rivier, onze ochtendwandeling voor vandaag.

Het is een super fijne start van de dag!

Garganta de los infiernos National Park

Wandelen in dit natuurpark is voor mij de verrassing van Extremadura! Dit is de Los Pilones trail.

Na een klimmende route door het bos kom ik uit bij de rivier Jerte en haar prachtig mooi uitgesleten rotsblokken. Een fijne beloning na de hike, het relaxte geluid van de rivier en een heel fotogenieke omgeving!
Nog een filmpje voor de liefhebber 🙂

National Park Monfrague 

Als je van roofvogels houd, raad ik je zeker aan dit park te bezoeken. GEWELDIG wat een grote roofvogels! En zo dichtbij! Hier leeft de grootste populatie monniksgieren van heel Europa.

Mag even een verrekijker lenen van een Nederlandse vrouw die ik toevallig ontmoet en sta zeker een uur vogels te kijken, wat een gave plek! We rijden verder en stoppen voor de mooie uitzichten, wat een prachtig park. Vergeet ook de zonsondergang niet!

Middeleeuwse stad I: Cacares

Ik overnacht in het middeleeuwse stadje Cacares en daar ontmoet ik Sandie en Albert, geweldige mensen. We drinken koffie en kletsen we uren. Albert kan foto’s op afstand maken, wij vinden het leuk maar Leo is er helemaal klaar mee…

De stad wordt omgebouwd voor een ijsschaatsbaan?! en een middeleeuwse braderie. Het is vol met werkende mensen, vrachtwagens en opbouwspullen. Okay geen sightseeing, ik ga lekker op het terras zitten en genieten van mijn eerste paella! 

Middeleeuwse stad II: Merida

Merida is leuk! Na een kilometer wandelen zie ik al de eerste overblijfselen van Acueducto de Los Milagros. 

We lopen een rondje in de stad en bekijken de Romeinse brug, de kathedraal, het grote plein, Templo de Diana en bij het Romeins theater gluren we even over de heg.

Monastery Tentudía

Monastery Tentudía ligt op de berg met fantastisch uitzicht! Je kunt het klooster ook van binnen bekijken en dat is zeker de moeite waard.

Het dorp Monesterio ligt aan de camino Via de la Plata. We wandelen langs heel veel kurkbomen en ook zien we veel Iberische varkens deze keer. Het is inderdaad prachtig om in Extremadura te wandelen! 

Ik heb genoten van Extremadura! De natuur, de rust en de vele wandelmogelijkheden in combinatie met leuke Middeleeuwse steden, een aanrader!

Via een kort bezoek aan Andalusië is de tijd geworden voor mijn rondreis door Marokko. Reis je met ons mee?

Geef een reactie