Je bekijkt nu Sprookjes en pils in Tsjechië!

Sprookjes en pils in Tsjechië!

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties
Český Krumlov

Na mijn verblijf in Nederland starten Leo en ik weer een nieuwe reis! We gaan op weg naar het oosten van Europa en de Balkan. Mijn doel? Landen bezoeken waar ik eerder nog niet ben geweest.

Aangekomen in Tsjechië overnacht ik net over de grens in Rozvadov. Tsjechië is geen nieuw land voor mij, maar ik heb alleen Praag bezocht dus het voelt wel nieuw! Ik sta een kilometer buiten het dorp geparkeerd en het is ineens ontzettend stil… even wennen na alle drukte in Nederland.

Marianske Lazne – Mariënbad

Marianske Lazne is een kuuroord met veel mooie gebouwen, lege fonteinen en oudere mensen. Ik besluit iets verderop de nature trail in Kladska te wandelen. Eerst 1,5 kilometer via planken daarna door het bos naar een prachtig meer. Het is deze tijd van het jaar nog een beetje zompig in het bos. 

Pilsen

Pilsen is de geboorteplaats van het pils bier! Pilsen heeft ook kleurige gebouwen, een kathedraal, moskee, synagoge en je kunt er heerlijk lunchen. Maar het gaat mij om de pils op het plein, daar word ik blij van! 

Karlstein Castle

Morning walk naar Kasteel Karlstein, we moeten wel even flink de heuvel op lopen! Wij wandelen vanaf de camping maar je kunt ook in het dorpje de auto parkeren. Vanaf de parkeerplaats moet je even stevig de heuvel op lopen. Heerlijk begin van de dag!

Hoofdstad Praag

Via een heuvelachtig landschap en vele landweggetjes rijd ik richting Praag. Divoká Šárka is een mooi park ten noordwesten van Praag, leuk om de hond uit te laten!

Ik vind Praag een geweldige stad, was er al eens geweest maar het voelt goed om hier voor de 2e keer te zijn! Deze keer bekijk ik de gigantische Praagse burcht, de Karelsbrug, het uitzicht over de stad met de rode daken en ga daarna lekker met een pils op het terras zitten.

Boheems Zwitserland

In Boheems Zwitserland is een brand geweest medio 2022. Bijna alles in het natuurpark is momenteel gesloten vanwege de grote ravage met omgevallen bomen. In Hřensko start het wandelpad naar de Pravcicka Brana brug en het mooie schilderachtige restaurant. Super dit pad is gelukkig wel open, vanaf Hřensko is het circa 10 km heen en terug.

Kasteel Sloup

In Noord Bohemen bezoek ik Kasteel Sloup, in Skalni Hrad. Op een hoge rots woonden hier door de eeuwen kluizenaars die een klein kasteel hebben gemaakt. Ook is er een kerkje in de grot uitgehouwen, een bijzondere plek!

Boheems Paradijs

Boheems Paradijs is echt paradijselijk! Het is één groot wandelparadijs. We lopen een stuk van de (gele) Golden Trail route en wandelen bij de Prachovske Skaly rotsen. Dit is maximaal genieten! Daarna uitrusten op deze basic camping, I love it!

Regen, helaas heel veel regen in het Reuzengebergte en het lijkt de komende 4 dagen zo te blijven dus ik sla het Reuzengebergte over en rijd richting het zuiden. 

Kuks Hospital

Kuks Hospital is gelegen in het plaatsje Kuks, het was eerder een apotheek, ziekenhuis, detentiecentrum en bejaardenhuis. Nu is het een barokke museum met een oude apotheek.

In de buurt kun je ook weer prachtig wandelen! Route Betlem heeft meerdere grote beeldhouwwerken op de route. 

Kutna Hora

Daarna rijd ik naar Kutna Hora en bekijk het Ossuarium van Sedlec een klein kerkje versierd met de botten en schedels van ruim 40.000 mensen. De bizarre versieringen zijn gemaakt in de vorm van kroonluchters, een piramide, kruisen en wapenschilden.

Maar helaas… ❌  no pictures.

Sumava National Park

Na een super gezellig vrienden bezoek in Duitsland rijd ik via het Sumava National Park Tsjechië weer in. Hier vind je authentieke dorpjes waar je fantastisch kunt wandelen met groots uitzicht!

Sprookjesachtige dorpen en kastelen

Český Krumlov is een klein middeleeuws stadje in de lus van rivier de Moldau. Het historische centrum van de stad dateert van de 14de tot de 17de eeuw.

Het Hluboka Kasteel lijkt op een Disney kasteel! Een groot en schitterend kasteel met een fantastische mooie kasteeltuin.

Telč is een rustig dorpje aan het water en heeft een groot plein omringd met gekleurde huizen. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn!

Blansko grotten

Het is een flink stuk rijden naar Blansko, de Moravische karst met grotten. De grotten mag Leo niet in, dus wij gaan in het mooie natuurgebied wandelen en de kloof bekijken.

De kloof is diep! In het midden van de foto zie je het platform voor de grot met ‘kleine’ mensen.

De Maccocha-kloof is 138 meter diep, 174 meter lang en 76 meter breed, het is de grootste kloof van Tsjechië!

Ik ben inmiddels aangekomen bij de grens van Slowakije en ga Tsjechië verlaten. Wat een fantastisch land om te wandelen, ik heb ontzettend genoten van mijn trip door Tsjechië!

Leo en ik vervolgen onze reis naar Slowakije, klik even op deze link dan kun je het vervolg lezen! https://www.marianaroundtheworld.com/europa/verrassend-slowakije/

Wil je graag meer foto’s of filmpjes zien? Volg me op FB of Insta!

Geef een reactie