Je bekijkt nu Nieuw avontuur

Nieuw avontuur

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:2 reacties
Yesssss on the road again

Op een dag thuis, dromend over betere tijden om te reizen, wist ik het! 
Een nieuw avontuur, ik ga met een camper op reis!

Camperlife

De juiste camper is snel gevonden en 31 mei vertrek ik richting het noorden van Nederland. Wat moet ik enorm wennen aan deze manier van reizen…
Het is 7 graden ‘s nachts en in de camper lijkt het te vriezen 🥶 

Slaap ik in het bovenbed? Nee na twee nachten vind ik het toch te klein, dus voortaan in het benedenbed. Ik moet wennen aan water tappen, stroom regelen, toilet vullen/legen. Heb ik de gasfles wel dichtgedraaid? Zit het hefdak goed dicht? Daarnaast stoot ik enorm vaak mijn hoofd pfff. Na een week heb ik het ineens in de vingers en lach ik om mijn eerdere “gestuntel”.

Pieterpad

De grenzen zijn nog dicht dus ik besluit eerst een LAW (lange afstand wandeling) in Nederland te doen. Het wordt het Pieterpad, deze wandeling staat al lang op mijn verlanglijstje. Het is een wandeling van 482 km van Pieterburen naar Maastricht.

Na een nachtje Pieterburen rijd ik naar Garnwerd (Aduarderzijl) in de provincie Groningen en haal ik lopend mijn fiets op in Pieterburen. De volgende dag fiets ik naar Groningen stad en loop ik terug naar de camper in Garnwerd (Aduarderzijl). Zo ga ik de rest van de route afleggen. Uiteindelijk heb ik het Pieterpad gereden, gefietst en gelopen 🙂

1 juni begin ik met wandelen en het is weer heerlijk om op pad te zijn. De terrassen zijn sinds maanden weer open, de zon schijnt en ik geniet! 

Het eerste deel van de route bestaat uit de stad Groningen en uitgestrekte vlaktes. Onderweg zie ik prachtige molens en kerken. Ik loop door het Drentse land met hunebedden en oude boerderijen. Tussen de akkers door wandel ik naar het volgende dorp.

Daarna loop ik soms hele dagen over de heide en door het bos. Er zijn veel fietsers en af en toe een wandelaar, soms loop ik hele stukken alleen. Het uitzicht op Lemelerberg is prachtig!

Ik overnacht meestal op campings, ook probeer ik een officiële (gratis) camperplaats naast een sportveld en slaap ik één nacht op het terrein van een boer. Terwijl ik dit schrijf heb ik een mooi plekje op een boerencamping met uitzicht op een grote vijver. Daar heb ik gisteren na het wandelen even een duik in genomen. 

Het Pieterpad bestaat uit twee delen en deel 1 van Pieterburen tot Vorden heb ik afgerond ✅ 
Ik heb 249 km gelopen en dat is gemiddeld 22 km lopen en fietsen per dag. Op naar deel 2!

Route en afstanden deel 1

Pieterburen – Aduarderzijl 23 km
Aduarderzijl – Groningen 20 km
Groningen – Schipborg 22 km
Schipborg – Balloo 20 km
Balloo – Schoonoord 23 km
Schoonoord – Sleen 10 km
Sleen – Coevorden 20 km
Coevorden – Rheeze 23 km
Rheeze – Nieuwebrug 22 km
Nieuwebrug – Nijverdal 21 km 
Nijverdal – Holten 20 km
Holten – Vorden 25 km
Totaal 249 km

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Kees

    Super Marian, weer goed bezig.

Geef een reactie