Je bekijkt nu Australië rondreis

Australië rondreis

  • Berichtcategorie:Oceania
  • Bericht reacties:0 Reacties
Twaalf Apostelen, Great Ocean Road

In december 2016 vertrek ik voor een lange tijd van huis, ik ga voor de eerste keer op wereldreis.

Mijn huur is opgezegd, mijn meubels zijn opgeslagen en mijn familie, vrienden en collega’s heb ik uitgezwaaid. Na 2 weken chillen in Thailand kom ik uitgerust aan in Sydney, het startpunt van een rondreis van 2 maanden.

Mijn reis ziet er als volgt uit:
Sydney – Melbourne – Tasmanië – Melbourne – Adelaide – Alice Springs – Darwin – Cairns – Townsville – Airlie Beach – Hervey Bay – Byron Bay – Sydney

Sydney; het Opera house, Harbour Bridge, Bondi Beach,
oud en nieuw 

Donkere wolken boven Bondi Beach
Happy new year! Hoeveel telefoontjes?!

Melbourne; citytrip

Melbourne is een fantastische stad, hip, relaxt en ik voelde me er vrijwel direct als een vis in het water. Misschien lijkt Melbourne wel op een Europese stad. Het tennistoernooi The Australian Open begon toevallig ook net en het was voor mij een beetje te druk dus ik heb een tourtje geboekt naar Tasmanië.

Melbourne city

Tasmanië; het eiland onder Australië met kangoeroes, prachtige vergezichten, watervallen, ruige kustlijn en Cradle Mountain

Tasmanië is het meest koele deel van Australië en dat beviel mij wel prima. Je kunt er fantastisch wandelen en van de natuur genieten, na een tour van 5 dagen heb ik nog een tour bijgeboekt. I love Tasmanië!

Wijds uitzicht Cradle Montain

Melbourne, Twaalf Apostelen en Great Ocean Road 

Vanuit Melbourne rijden we over de Great Ocean Road richting Adelaide. Deze kustweg is fantastisch mooi en tussendoor zijn er genoeg mogelijkheden waar je kunt gaan wandelen of gewoon naar de zee kan kijken.

Adelaide; wijnproeverij 

Mijn favoriete bezigheid… Do I need to say more?

Alice Springs; Uluru 

Vanuit Adelaide rijden we in 10 dagen naar Alice Springs. We zitten heel veel in de bus en we zien heel veel vliegen! Het is minder droog dan andere jaren waardoor de rode grond groen kleurt met grassen en andere plantjes. Dit is de Outback en ik voel me ver van de bewoonde wereld, het land van de Aboriginals, heel mooi en heel bijzonder.

Darwin; Kakadu park

Darwin is een nat gebied in het noorden van Australië, toen ik er was regende het en qua luchtvochtigheid hingen de druppels aan het plafond in mijn hostel…
Ik zit midden in de natuur en zie heel veel (enge) dieren 🙂

Krokodil, alligator

Townsville; Magnetic Island

Via Cairns naar Airlie Beach, Whitsundayeilanden en Great Barrier Reef

In Cairns ga ik door mijn rug en bivakkeer 4 dagen in mijn bed/hostel. Met behulp van rust en Ibuprofen reis ik door langs de Oostkust. Vanuit Airlie Beach gaan we met een zeilboot richting de paradijselijke Whitsundayeilanden. Tijdens deze zeiltocht bekijk ik snorkelend het Great Barrier reef. A dream comes true!

Whitsundayeilanden

Hervey Bay; Fraser Island

Met 4 four-wheel-drive auto’s gaan we over het strand rijden van Fraser Island. Misschien een beetje toeristisch maar ik geniet volop. Het rijden, de natuur, en de gezelligheid in en buiten de auto, helemaal leuk!

Byron Bay; The Lighthouse, surfers en kajakken met dolfijnen

Sydney, Blue Mountains Three sisters

Aan het einde van mijn rondreis kom ik weer aan in Sydney. Ik leer meer over de cultuur van de Aboriginals, bekijk de Blue Mountains en zie de stad vanaf het water.

Blue Mountains Three Sisters

Bye bye Australië

Wat een gave reis heb ik gemaakt en wat heb ik genoten.
De eeuwenoude cultuur van de Aboriginals, de gezellige Australiërs, de veilige reisomgeving en de mooie natuur.

Ik kom zeker nog een keer terug om de West kust te bekijken. Tot gauw!

Geef een reactie