Je bekijkt nu Argentinië, Chili en Paaseiland een reis vol contrasten III

Argentinië, Chili en Paaseiland een reis vol contrasten III

Sunrise Tongariki

Paaseiland

Paaseiland is een Polynesisch eiland in de grote oceaan en het hoort bij Chili. Het eiland is ongeveer net zo groot als Texel en is qua ligging één van de meest geïsoleerde eilanden te wereld. Vanuit het vliegtuig zie ik een stipje in de zee liggen en ja hoor daar gaan we inderdaad landen. 

De temperatuur is zeer aangenaam en bij aankomst krijg ik direct een bloemenketting omgehangen. 

Overal op het eiland zie je de Moai beelden, deze beelden zijn tussen de 11e en de 17e eeuw gemaakt van vulkaangesteente. Vaak staan er meerdere beelden op een rij en vooral bij de zee met een sunrise of sunset geeft dat prachtige foto’s!

Er is een beeldentuin waar een deel van de beelden bij elkaar staan en liggen. Sommige beelden zijn bijna 10 meter hoog.

Ik ga een dag wandelen en loop een flinke heuvel op. Wat een fantastisch uitzicht over het eiland! De afstanden zijn toch iets groter dan ik had gedacht en ik krijg een lift van een vriendelijke man in de oudste auto die ik ooit heb gezien. De deur houd ik tijdens het rijden maar even vast, anders valt die uit de auto 🙂

Uitzicht over Paaseiland

De volgende dag huur ik een kleine auto voor een paar dagen en rijd het eiland rond. Paaseiland is één groot natuurpark. De paarden en koeien lopen vaak los. Er zijn verschillende grotten en sommige hebben een opening naar zee. Overal op het eiland zijn vulkanen, deze werken niet meer en sommige kraters zijn zelfs veranderd in een klein meer.

Op de vroege ochtend rijd ik naar Tongariki en zie een zonopkomst om nooit te vergeten. Mede door de spontane muggenplaag, maar ik heb de hele sunrise volgehouden!

Zie ook foto bovenin.

’S Avonds ga ik naar een culturele show, waar de inwoners van Paaseiland in traditionele kleding dansen. De vrouwen dansen in een rieten rokje en de mannen dragen veren, speren en weinig anders… Ik word uitgenodigd om even op het podium te komen dansen, erg grappig ik dans iets minder ritmisch dan de gemiddelde inwoner zeg maar. Gelukkig heb ik daar geen foto van 🙂

Ook al was het een heerlijke miniweek, ik voel me nu toch enigszins opgesloten omdat het eiland zo klein is en zo afgelegen ligt van de bewoonde wereld. Klaar voor vertrek naar de Iguazu watervallen!

Iguazu Falls

Iguazu

Ik arriveer in een leuk hostel met een super gezellige gastvrouw Lily. Meestal ben ik niet zo een groepsmens, maar deze keer drinken we gezamenlijk een biertje en laat ik me ook nog verleiden tot samen koken en eten. Waarom ook niet?

De Argentijnen drinken graag een kruidenthee; Maté. Deze beker met veel kruiden en heet water gaat rond en we gebruiken allemaal hetzelfde rietje. Het is een gebaar van gastvrijheid en ik voel me meer dan welkom.

‘S morgens brengt de gastheer van het hostel mij even naar Park Iguazu.
Het is een gigantisch park en ik loop een ronde waarbij ik steeds dichterbij de grootste waterval kom.

Devil’s Throat

De naam van de grootste waterval is de keel van de duivel, het is een grote halfronde waterval van 150 meter breed waarin het water circa 70 meter in de diepte stort. 

Devil’s Throat

In het park vliegen veel vlinders en grappig genoeg komen die steeds even bij me zitten. Zelfs tijd genoeg om selfies te maken. Te leuk!

Ik besluit een rondje met de boot mee te varen. Er wordt geadviseerd om een regenjas aan te doen. Nou ik kan je vertellen dat heeft geen enkele zin, je komt volledig doorweekt de boot weer uit. De boot vaart namelijk door de watervallen heen! Ik lig helemaal in een deuk 🙂 🙂

Met een bus ga ik vanuit Iguazu voor 1 dag naar Brazilië! Ook in Brazilië is er fantastisch uitzicht op de waterval. Ik zie zoveel moois en maak teveel foto’s. Foto’s die achteraf allemaal redelijk op elkaar lijken, dus ik besluit er nog eentje te posten.

Einde van mijn reis

Aangekomen in Buenos Aires kan ik na zoveel natuur het stadsleven even minder goed waarderen. Het regent de hele dag in Buenos Aires en na 5 km in de regen lopen blijkt het bewuste museum dicht, oké wordt het zo een dag? Qua overheid en besturing van het land rommelt het nogal in Argentinië, de banken hebben zelfs vaak geen geld in de pinautomaten. Uiteindelijk besteed ik de rest van de middag naar het zoeken van een bank die nog wel geld heeft. Terwijl ik gehaast naar het busstation loop te zoeken, schijt een vogel mijn laatste schone t-shirt onder. Jemig wat een dag, ik trek een minder schoon truitje aan en lach er maar om 🙂

In de bus naar de luchthaven kijk ik terug op een hele mooie rondreis door twee bijzondere landen met veel natuur, cultuur en uiteenlopende weersomstandigheden. Zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken!

Wil je deel I Patagonië van deze rondreis lezen?https://www.marianaroundtheworld.com/amerika/zuid-amerika/argentinie-chili-en-paaseiland-een-reis-vol-contrasten-i/

Wil je deel II Santiago de Chili en San Pedro de Atacama van deze rondreis lezen?https://www.marianaroundtheworld.com/amerika/zuid-amerika/argentinie-chili-en-paaseiland-een-reis-vol-contrasten-ii/

Geef een reactie