Oostenrijk bergmeer

Zomerse verkoeling in Oostenrijk deel I

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties
Pillberg

Het is augustus en het is warm in Europa. Ik zoek verkoeling en vind deze verkoeling in de Oostenrijkse bergen. Al vele keren heb ik Oostenrijk bezocht om te skiën en dit is mijn eerste Oostenrijk bezoek in de zomer.

Pillberg

Ik heb een prachtige ruime plek in Pill met uitzicht op de bergen, een gelukstreffer want degene voor mij was net weggegaan. Ik wandel een leuk stuk door het bos in de buurt en moet flink omhoog en omlaag wandelen, voel m’n kuiten! Goede training voor morgen dan ga ik de bergen in.

De camperplaats is naast een uienveld. Ik klets met gezellige Nederlandse buren en geniet van het uitzicht op de bergen, met af en toe een vleugje uienlucht.

‘S morgens laat ik wat spullen op mijn plek staan en ga met de camper eerst een stuk de bergen in. Ik rijd naar Pillberg en dat is een flinke steile weg omhoog! Altijd weer spannend de eerste keer met een nieuwe auto. Alles gaat goed en ik kies een wandelroute uit van circa 4 uur. Ik wandel al snel niet meer op de route en loop over een grindweg naar boven, naar Loassattel. Iets minder mooi maar ik kan in ieder geval niet verdwalen.

Vanuit Loassattel zijn er een heleboel routes mogelijk. Ik zoek eigenlijk een leuk pad door het bos naar de auto terug maar dat valt niet mee. Eerst klim ik nog een stuk en dan ineens lopen we op een prachtig pad over de berg met fantastisch uitzicht! Leo kan nu los lopen, hij gaat lekker heen en weer rennen en drinkt bij ieder waterbronnetje. Ik ben druk met foto’s maken. Wat vinden we dit leuk! 

Oberkrimml

Onderweg naar Oberkrimml is het druk op de weg en iedereen heeft haast lijkt wel. Ik niet dus in Gerlos stop ik voor een bakkie koffie met Krapfen, het lijkt op een donut en smaakt als een oliebol, zalig! Het uitzicht onderweg is ronduit mooi, echt zonde om te haasten.

Onderweg naar Oberkrimml

Slingerend door het dal rijd ik naar de camperplaats bij Alpengasthof Finkau aan het meer Wildgerlossee tussen de bergen WOW!! Ik loop een kort rondje om het meer want er is slecht weer op komst. Wil je deze toplocatie zien? Kijk even dit filmpje!

Het meer is bij een gletsjer, er hangt veel bewolking dus ik kan de gletsjer helaas niet zien. Klets eerst een tijdje met de buren uit hoek van Holland die in de camper wonen, interessant. Daarna wandelen Leo en ik naar de voet van de gletsjer. Wat een prachtige afwisselende route!

Er is slecht weer voorspeld en ik besluit niet verder omhoog te gaan. We lopen terug naar de camper, ik maak lunch klaar en warm de boiler op. Daarna neem ik voor het eerst een warme douche in de camper en dat is heerlijk, wat een luxe!

Tauernhaus

Naast het wandelen is het rijden ook echt heel gaaf om te doen en ik geniet maximaal van het mooie uitzicht onderweg. Wanneer ik stop om een foto te maken zie ik een restaurant in het dal, dat blijkt ook een camperplaats te zijn en daar blijf ik een nachtje slapen.

Vanaf het restaurant starten verschillende wandelroutes, ik loop naar het volgende dorpje met uitzicht op de gletsjer Grossvenediger. Het is een prachtige wandeling langs het snel stromende water, door het bos, veel stijgen en dalen. Prima oefening zo om lekker aan mijn conditie te werken.

Terug bij de camper wil ik douchen en blijkt er iets gelekt te hebben. Een tas met kleding is nat en ik hang alles buiten te drogen. Sta op een camperplaats waar kampeergedrag niet is toegestaan. Al die kleding die hangt te drogen…, hahah hoezo geen kampeer gedrag?

Johanneshutte

De zon schijnt, heerlijk na die natte dagen.

Vanaf de camping in Hinterbichl (op +/- 1300 mtr) loop ik naar de Johanneshutte op 2121 mtr hoogte. De Waldweg door het bos is niet makkelijk oef modder, glad en ik zak met een voet flink in de modder.

De hut ligt prachtig in de bergen met mooi uitzicht op de Grossvenediger.

Na een flinke wandeling, bijna alleen maar omhoog lopen, kom ik zeer voldaan aan bij de Johanneshutte. Ik ga eerst lekker lunchen en weet al dat ik de terugweg kies voor de makkelijke mountainbike route.
Leo ligt uit te rusten bij m’n voeten, wat is het leven goed zo.

Oostenrijk bevalt heel goed dus ik blijf nog wat langer. Wil je het 2e deel van mijn Oostenrijk-reis zien? Klik op deze link! https://www.marianaroundtheworld.com/europa/zomerse-verkoeling-in-oostenrijk-deel-ii/

Wil je liever door naar Slovenië? Dat kan ook! Deze blog volgt zsm.

Vind je het leuk om mij te volgen zodat je meer foto’s en filmpjes kunt zien? Volg mij dan op FB of Insta.

Geef een reactie