Romantische Strasse

Romantische Strasse in Duitsland

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:2 Reacties

De Romantische Strasse is een 385 km lange route van Würzburg naar Füssen in Zuid Duitsland. Ik ga via Oostenrijk naar de Balkan en dit romantische uitstapje ligt precies op de route.

Würzburg

In Würzburg start ik bij de Residentie van Würzburg. Het is een bisschoppelijk paleis uit de 18e eeuw met een grote tuin. Het is prachtig weer en heerlijk om even in de tuin rond te dwalen. In de stad is het gezellig druk, er rijden trams, ik loop langs het oude deel van het stadhuis Grafeneckart en stop op het marktplein bij de Mariakapel om even foto’s te maken.

Na een lekker broodje en een super grote koffie (large is hier echt large) ga ik op zoek naar een slaapplaats. Het is de camperplaats bij Wertheim am Main geworden. Een mooie plek waarbij ik uitkijk op rivier de Main en het slot van Wertheim boven op de heuvel.

‘S morgens loop ik nog even door het leuke stadje. Het is zondag en het is vroeg, maar op het marktplein is toch al een bakker open. Het is gezellig druk met mensen die lekker ontbijten of een koffietje doen, net zoals ik. Heerlijk begin van de dag zo!

Tauberbischofsheim

De route wordt vervolgd naar Tauberbischofsheim. WoW dit is echte romantiek! Wat een lieflijk stadje met oude huizen en wat is alles goed bewaard gebleven.

Ik vind het een van de mooiste stadjes van de hele route.
Zie ook de hoofdfoto van de blog!

Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber is geheel ommuurd met stadsmuren waar je overheen kunt lopen. Leo de hond vind het geweldig maar ik vind het nogal krap om mensen te passeren over dit smalle pad met een hond die zigzag over de muur loopt. Het is een prachtig mooi oud stadje en ook erg toeristisch.

‘S avonds laat ik de hond uit in het bos net naast het dorp. Een fijn wandelpad met uitzicht op het stadje en wat een pelgrimspad naar Santiago blijkt te zijn. Alle wegen leiden naar… Santiago?

De volgende dag rijd ik met de auto met 20 km per uur door het plaatsje Dinkelsbuhl heen, dan kun je eigenlijk ook nog best veel zien!

Nördlingen

In Nördlingen overnachten we op de lokale camperplaats, er staan veel mensen die in de camper wonen en iedereen kletst met elkaar, wat een gezellige boel.

Nördlingen is een leuk stadje met een stadswal en een grote kerk midden op het marktplein. Het is leuk om te winkelen, ik koop een rokje een een t-shirt en ga ook nog even naar de Jysk en Mediamarkt. Het voelt als thuis 🙂

Landsberg am Lech

In Donauworth kan ik alleen een 30 minuten parkeerplek vinden en loop ik een snel rondje door het centrum van de stad. Daar is het eigenlijk te warm voor, oef wat is het warm in Duitsland op dit moment. We hebben ook nog eens weinig airco in de auto en Leo puft zich een ongeluk van de warmte. We rijden direct door naar de dichtstbijzijnde overnachtingsplek in Rain am Lech.

De volgende dag bezoeken we Landsberg am Lech. Dit oude stadje heeft stadsmuren met grote torens, een marktplein met oude gekleurde huizen en dat allemaal prachtig gelegen langs de Lech. Gewoon tijdens de hond uitlaten geniet ik van dit prachtige stadje, wat heb ik een heerlijk leven zo!

Daarna overnacht ik bij de Forggensee vlakbij Roshaupten. Het regende flink maar wat een mooie omgeving is dat! De route is inmiddels een semi Alpen landschap met de bergen op afstand. Het is fantastisch mooi en ik wil eigenlijk als een slak rijden en rondkijken, maar helaas ben ik niet de enige op de weg.

Füssen

Onderweg naar Füssen parkeer ik de auto eerst nog even in het bos voor een leuke wandeling met Leo. We oefenen selfies-maken, hij doet zijn best maar begrijpt nog niet goed waar de camera is 🙂

In Füssen is het super toeristisch! Net zoals ze in World Disney (in Amerika) het land Duitsland hebben nagebouwd… het lijkt bijna niet echt.

Acrobaten op straat vermaken mensen, het is zonnig en iedereen is blij.

Kasteel Neuschwanstein

Na een heerlijk bakkie koffie en een vegan appeltaartje (lekker!) rijden we naar Schwangau naar het kasteel Neuschwanstein. Dit kasteel was de inspiratie voor het Disney sprookjeskasteel van Assepoester en Doornroosje. Het kasteel staat bovenop de berg en het is vanaf Schwangau een flinke wandeling omhoog. Boven is het druk, het kasteel is in trek bij heel veel toeristen. Ik maak mijn foto’s en geniet weer van een makkelijke wandeling naar beneden.

Tegenover het kasteel Neuschwanstein staat kasteel Hohenschwangau, precies is het midden van de foto met de Alpen op de achtergrond, wat een prachtige omgeving!

Kasteel Hohenschwangau

Einde Romantische Strasse

De route heb ik grotendeels via de bruine bordjes gevolgd en ik heb een paar grotere steden zoals Augsburg en München overgeslagen om te bezoeken. Mijn reis vervolgt zich naar Oostenrijk en op mijn route bezoek ik nog twee romantische juweeltjes in Ettal, een toegift!

Ettal

Vlakbij Ettal ligt Slot Linderhof, dit mooie paleisje is niet groot maar de omgeving erom heen maakt het een bijzonder mooie plek. Leo is een topper en poseert keurig voor de foto.

Midden in het kleine dorpje Ettal staat een grote abdij, bij toeval overnacht ik naast deze abdij. Van binnen, van buiten en op afstand is de abdij mooi om te fotograferen. De bossen rondom Ettal zijn heerlijk om te wandelen en er zijn verschillende wandelpaden aangelegd.

De Romantische Strasse vind ik een hele leuke route om met de camper te rijden en waarschijnlijk is het dat ook met de motor of de fiets. De romantiek houd helaas op maar ik reis verder naar de Alpen in Oostenrijk. Wil je het vervolg van mijn reis lezen? Even geduld, deze blog volgt zsm!

Vind je het leuk om meer foto’s te zien? Volg mij dan op FB of Insta!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. annemieke

    Prachtige vergezichten, natuur en cultuur.
    Ik geniet van je verslag. # positive vibes!

Geef een reactie