MullerthalTrail

Luxemburg – Mullerthal Trail

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties
Werschrumm-schleff

Wiltz

Vroeger kampeerde we als gezin bij camping Kaul in Wiltz in Luxemburg. Deze camping, het bos erom heen en het dorpje Wiltz wil ik nog eens bezoeken. De camping is nauwelijks veranderd en brengt goede herinneringen terug.

Leo en ik hebben een fantastisch grote camperplek en Leo heeft alle ruimte om te chillen (tussen de bloemetjes).

Klein Zwitserland, Consdorf

Na 2 dagen wandelen en ontspannen in Wiltz rijd ik door naar Consdorf, daar wil ik graag een stuk van de Mullerthal trail lopen. Deze trail loopt door een gevarieerd natuur gebied wat ook wel Klein Zwitserland wordt genoemd.

Vanaf de camping in Consdorf loop je in 5 minuten naar de Mullerthal trail. Ik kies een wandeling van ongeveer 3,5 uur en Leo en ik vinden het allebei geweldig. Hij rent heen en weer door het bos en luistert zowaar goed. Wat een gezelligheid om met hem te wandelen!

Deze trail is een regelrechte aanrader, super groen, mooie wandelpaden en mega grote rotsblokken.

Mullerthal Trail

De tweede dag wandel ik een route op aanraden van de campingeigenaar. Deze route gaat door het bos, ook over best veel asfalt en door het dorp, maar dat heeft ook z’n charme. Op de camping is het een en al gezelligheid, ik klets met vrolijke Nederlanders die wel zin hebben in een praatje of geïnteresseerd zijn in mijn camper ombouw.

Kallektuffquelle

De volgende dag rijden we naar Kallektuffquelle, een must-see volgens de locals. Vanaf de parkeerplaats is het een leuke wandeling door het bos en dan komen we uit bij een bron met super helder water. Over een groot hangend rotsblok groeit veel mos en daar doorheen loopt een kleine waterval, prachtige natuur!

Schiessentumpel

Ik rijd door naar Schiessentumpel een mooie idyllische waterval heb ik gelezen. Nou daar is niks aan gelogen wow wat een fotogenieke plek! Leo en ik maken nog even een selfie en dan gaan we door naar de camping in Berdorf.

Berdorf

Het is maar 10 km verder rijden en dan zijn we al in Berdorf. Ook een mooie camping midden in het Mullerthal gebied. Kunnen we nog een paar mooie wandelingen maken vanaf deze camping zonder dat we hoeven te rijden.

Via de Wollefsschlucht rotsformatie wandelen we naar de Werschrumm-schleff (zie foto bovenin).

Er liggen veel hele grote rotsblokken in dit gebied en de paden slingeren er tussendoor of omheen, het is geen moment saai!

We moeten zelfs een stukje via een ladder door een kloof, het lukt Leo maar net om boven te komen.

Echternach

Op de laatste dag lopen we naar het stadje Echternach. We genieten onderweg van de koele grot, weliswaar met de hand gemaakt maar daardoor niet minder mooi.

In Echternach neem ik een heerlijke koffie met kuchen, welverdiend zeg ik zelf! We zijn in een kwartiertje met de bus weer terug op de camping. Het OV is trouwens gratis in Luxemburg, even een leuk weetje.

Mocht je ooit zelf eens naar Luxemburg willen gaan? Klein Zwitserland en de Mullerthal Trail zijn aan te bevelen, het is er ronduit prachtig!

Aankomende trip

De camper is voldoende getest in NL (Texel) en in Luxemburg. Nog een paar kleine aanpassingen en dan zijn we klaar om op reis te gaan. We gaan via de Romantische Strasse in Zuid Duitsland richting de Balkan.
Wil je mijn blog Romantische Strasse lezen? Klik even op deze link!
https://www.marianaroundtheworld.com/geen-categorie/romantische-strasse-in-duitsland/

Wil je meer foto’s zien? Volg mij op FB of Insta!

Geef een reactie