Je bekijkt nu Van Kalaw naar Inle-Lake Myanmar

Van Kalaw naar Inle-Lake Myanmar

  • Berichtcategorie:Azië
  • Bericht reacties:0 Reacties

Van Mandalay neem ik een minivan naar Kalaw. Na een prachtige, en ook misselijkmakende,  slingerweg door de bergen kom ik aan in het relaxte Kalaw.

0 meter
HOOGTE

Kalaw en omgeving

In Kalaw boek ik direct een aantal wandelingen bij guide Aa en zijn vriendin Oma, mooie namen! Aa is gericht op de lokale bevolking en dat spreekt mij wel aan. 

Ik boek de volgende trekkingen; dag 1 naar verschillende dorpjes en stammen, dag 2 naar de boeddha grot, dag 3 t/m 5 van Kalaw naar Inle-lake en onderweg slapen we bij de locals thuis. Ik heb er zin in!

Kalaw
Verse mandarijnen

Op dag 1 starten we een eenvoudige wandeling maar al gauw is het kruip door, sluip door. De gids moet soms nog echt het pad vrij maken met handen en voeten. Oef hoop dat er geen spinnen in Kalaw wonen… Het is onmogelijk lopen (kruipen), maar wel heel leuk!

Aa weet van alles wat en de eerste uren praten we over boeddhisme, erg interessant.

Onderweg kopen we verse mandarijnen en groene thee.

 

Dag 2 lopen we over mooie en rustige paden, we komen nauwelijks iemand tegen en al helemaal geen toeristen. 

We zien andere volken en de gewassen die ze verbouwen. 

Bij een klein tentje waar ze knoflook te drogen hebben hangen, eten we een kikkererwten salade, zaaaalig. 

Kikkererwten lunch

We bekijken een grot met heel veel boeddha beelden, bizar hoe deze boeddha grot is gemaakt. Op mijn blote voeten (heilige plaats) glibber ik door deze natte druipsteen grot. Omdat het fullmoon festival is, zijn er veel Birmese mensen vrij. De grot is een pelgrimage en daarom ook afgeladen vol met Birmese toeristen.

Myanmar bestaat uit meer dan 130 verschillende etnische groepen (stammen). Onderweg ontmoeten we diverse stammen waaronder Palaung en Paoh.
Zie de Gezichten van Myanmar#Myanmar op Instagram:
https://www.instagram.com/p/Bq7gYtTlAx_/

Trekking naar Inle-Lake

Dag 3 maken we een mooie wandeling door het beschermde regenwoud, we zien een 100-jaar oude dam, mooie meertjes, open velden en leuke kronkelpaden. 

Het is afwisselend en prachtig. Op het laatst lopen we zelfs nog even op de spoorrails. Aa verzekert me dat we echt op tijd opzij kunnen stappen zodra er een trein aan komt, oke!

Vanmorgen hebben we kadootjes gekocht voor de kinderen die we onderweg gaan tegenkomen, wat een succes! 

De kinderen zijn zo blij met een pen, banaan of mandarijn. Ook brengen we wat schoolspullen bij een lokale school. 

Ik geniet er onwijs van.

Bij de homestay aangekomen wassen we ons met een kommetje water en de wc is 50 mtr van de woning. We eten vrijwel direct na aankomst, het is gewoon een beetje haasten bij de homestay. Om 19.15 ligt ineens iedereen in bed ook de heer en vrouw des huizes. Oké dan gaan we gewoon een keertje vroeg slapen 🙂

Homestay badkamer

Na een natte start door de mist gaan we eerst even eten bij een eettentje bij het treinstation. Het ontbijt is weer geweldig, avocado, gekookt ei, verse broodjes. 

Een klein lief meisje krijgt een blauw parasolletje van mij, ze vindt het prachtig en ik geniet er weer van. 15 foto’s en 3 filmpjes verder gaan we lekker aan de wandel. 

Heuvel op heuvel af,  ik zweet, ik zweet en zweet.

Homestay keuken

Onderweg hebben we fantastisch uitzicht over de vallei en de bergen. Aan het einde van de middag lopen we tussen mooie bloemenvelden en zien we een magische kleuren sunset.

Bij de homestay eten we lekker, ik bid even mee met de vrouw des huizes en we maken een klein praatje. Ik heb een heerlijk bedje voor het altaar en boeddha waakt over mij.

Happy
Geroosterd brood voor ontbijt

5:00 AM gaat de muziek aan voor het hele dorp, wat een bak! Echt heel hard, zelfs met oordoppen in kom ik niet meer in slaap. Vandaag gaan we naar Inle-Lake. Na een ochtendwandeling doen we het laatste stukje met een open karretje. Ach ach wat een stof, ik ben overal stof en mijn tas ook. De binnenkant van mijn neus heeft dezelfde kleur als de weg, pfff wat vies.

Het laatste stuk varen we met een lange boot (met een lange motor achterop) naar ons dorpje Nyuang Shwe, wat een heerlijk relaxte afsluiting van deze wandeldagen. Het douchen is deze keer schrobben. Na een minder luxe situatie kan ik weer zo genieten van een beetje luxe. Ik gooi mijn vieze was af bij de wasserette, maak mijn tas schoon en voel me weer fris.

Inle-Lake

Traditionele visser peddelt met één been

Het Inle-lake is o.a. bekend om zijn traditionele vissers. Ik doe een toeristisch boottripje met een bezoek aan de weverij, goudsmid en markt. Het varen vind ik vooral heerlijk. Het meer ligt gelegen tussen de bergen en overal zie je drijvende tuinen met groente en fruit. Morgen ga ik fietsend de buurt verkennen en dan is het tijd om door te reizen naar Bagan!

Drijvende tuinen
Tempel

Geef een reactie