Je bekijkt nu Onontdekt Taiwan, deel I

Onontdekt Taiwan, deel I

  • Berichtcategorie:Azië
  • Bericht reacties:0 Reacties

Taiwan is een onontdekt eiland ten oosten van het Chinese vasteland, ten zuidwesten van Japan en ten noorden van de Filipijnen. 

Een aantal redenen voor mij om Taiwan eens te bezoeken: 
Taiwan is veilig, de natuur is prachtig, je kunt er goed hiken in meerdere nationale parken en het is er niet te warm, super vriendelijke mensen, heerlijk eten en niet toeristisch!

Mijn rondreis start in Taipei, via de oost kust reis ik naar Kenting, helemaal in het zuiden en via de westkust vervolg ik mijn reis terug naar Taipei.

Taipei

Na een stopover van een paar dagen in Hong Kong vlieg ik door naar de hoofdstad van Taiwan, Taipei. Ik check in bij het hostel en ga direct de stad verkennen. In de wijk Ximen ga ik winkelen en koop nieuwe shirtjes en wandelschoenen. Tussendoor eet ik verrukkelijke sushi in een klein tentje waar de sushi op een lopende band rondgaat. Ik mag zelf pakken en sommige dingen moet ik even bestellen. Nou ja plaatjes aanwijzen want niet iedereen spreekt Engels, ze verontschuldigen zich maar ik ben al lang blij dat ze het leuk vinden dat ik kom eten.

Ik bekijk het 8-kantige Red House en de Street art in Bopiliao street. Er is ook een exhibitie van een oude muzikant, alles in Chinees, maar de man die het in Engels uitlegt is geweldig! Terwijl we naar de gecomponeerde muziek luisteren zingt hij de tekst uit volle borst mee.

De volgende dag bezoek ik de prachtige Baoan tempel midden in de stad. De tempel is volop in gebruik en valt op door fantastisch mooi houtsnijwerk en veel sierlijke afwerking. Ik geniet van de biddende mensen en dank voor deze mooie reis.

Vandaag doe ik alles met de metro, ik had gehoord van de ‘mall’ bij de metro maar dit slaat werkelijk alles, het lijkt wel een stad onder Taipei! Overal zijn gangen met winkels en marktkraampjes. Ze verkopen van alles, net een soort Beverwijk-markt onder de grond. De volgende dag drink ik eerst gezellig koffie met Teresa, ze slaapt op dezelfde kamer in het hostel. Daarna bezoek ik de hoogste toren; Taipei 101, eerst is er geen zicht maar de lucht klaart gelukkig een beetje op!

Ter ere van de voormalig leider Chiang Kai Shek is een memorialhall gebouwd. Deze memorialhall staat op een groot plein en dat doet Chinees/Koreaans aan. Net zoals de wisseling van de wacht wat met veel uiterlijk vertoon gepaard gaat.

Ik ga ook nog naar de Longshan tempel, in deze tempel wordt d.m.v. cijfers het geluk wordt bepaald. Op de weg naar het hostel loop ik over een typische Taiwanese night market. Wow wat is er veel te doen in Taipei!

Hualien

De straten in Hualien zijn vrolijk versierd met rode lampionnen. Het is oud en nieuw en met backpacker Teresa neem ik een borrel op het nieuwe jaar, happy 2019!

Het eten wordt vaak vers klaargemaakt terwijl je toekijkt, wat zijn de koks handig! Op het bord achter de koks kun je de gerechten lezen en bestellen… in het Chinees dan 🙂

Taroko National Park

De oost kust van Taiwan staat bekend om de mooie ongerepte natuur en ik word niet teleurgesteld!

In het Taroko National Park vlakbij Hualien wandel ik de makkelijke en prachtige Shakadang trail door de Taroko kloof.

De Zhuilu old trail is een van de bekendste en mooiste hikes van het park, maar daarvoor heb je een vergunning nodig. Ik was helaas te laat met aanvragen.

Ik geniet van de vele mooie tempels in het park. De Xiangde Tempel is een prachtige pagode die aan het eind van een lange trap ligt. Om er te komen moet je eerst een hangbrug oversteken en vervolgens nog een stukje omhoog lopen.

Met de bus ga ik weer terug naar Hualien en bij de een na laatste halte besluit ik toch nog even uit te stappen en te genieten van de zee, wind en golven, heerlijk!

Sanxiantai

Sanxiantai en de achtbogen brug

De bus route naar Chenggong, mijn volgende overnachtingsplaats, loopt vlak langs de oostkust. Ik zie de grote golven en de kustlijn, dit had ik niet verwacht en het maakt me blij. Bij het hotel kan ik direct inchecken en een fiets lenen om de buurt te verkennen, leuk een keer op de fiets!

Sanxiantai is een eiland met enorme rotsen op 6 km afstand van Chenggong en de route langs de kust is erg mooi om te fietsen. Daar aangekomen steek ik de achtbogen brug over en loop ik een rondje op het eiland. Het ligt midden in de zee, echt prachtig! Het weer wisselt enorm, van lekker zonnig tot grijs met grote dreigende wolken.

In het hotel zijn de eigenaren weer heel behulpzaam zoals alle Taiwanezen. Ze spreken geen Engels en alles wordt vertaald met de app op de telefoon dat gaat prima. Met de scooter laat de eigenaar mij nog even zien waar de bushalte is en rijd via de verkeerde weghelft bijna een vrachtwagen aan, hahah we hebben dikke pret!

Food

Na anderhalve week in Taiwan kan ik wel stellen dat het eten in Taiwan verrukkelijk is! Ik hou van roerbak gerechten en overal zijn kleine restaurants die alles vers bereiden nadat je de ingrediënten zelf hebt uitgekozen. Leuk om te doen en het eten is ook echt zalig.

Van Chenggong reis ik naar Taitung, benieuwd naar het vervolg van mijn reis? https://www.marianaroundtheworld.com/azie/onontdekt-taiwan-deel-ii/

Wil je meer foto’s zien? Volg mij dan op FB of Insta!

Geef een reactie