Sun Moon lake

Onontdekt Taiwan, deel II

  • Berichtcategorie:Azië
  • Bericht reacties:0 Reacties
Sugar apple

Mijn rondreis door onontdekt Taiwan duurt 3 weken en ik ben al halverwege. Ik vervolg mijn reis naar Taitung!

Taitung

In de buurt van Taitung is het Jhihben forestpark met een hotspring. De wandelroute die ik uitkies is ruim een uur lopen en onderweg zie ik allerlei bijzondere planten en bomen zoals de boom met duizend wortels (Thousand Root Banyan).

Tijdens de koffiepauze klets ik met een groepje locals en krijg van deze vriendelijke mensen een halve lunch met fruit en thee-eieren aangeboden. Je raadt het al, de eieren zijn in thee gekookt. Het is een delicatesse in Taiwan, wat mij betreft smaken ze eigenlijk bijna hetzelfde als gewone gekookte eieren?

Badmuts = verplicht in de hotspring!

Er zijn geen toeristen in de spa en weinig mensen spreken Engels. Dus ik val nogal op als westerling. Voor mij geen probleem maar ik word toch even voorgesteld aan Nederlandse Barry en zijn vrouw Sonia. Dat is grappig een Nederlander hier!

Ze hebben een hostel in het plaatsje Dulan vlakbij Taitung en bieden me later een lift aan terug naar de stad. We stoppen ook even bij de markt voor de dagelijkse inkopen. De twee nachten daarna verblijf ik in het hostel in Dulan, grappig hoe het zo kan lopen.

Dulan

In sommige dorpjes kan ik moeilijk een restaurant/koffiebar vinden voor een ontbijt, maar hier in Dulan zit een toast-met-ei barretje naast het hostel, lekker makkelijk. Koffie met melk en suiker staat ook al klaar, wil je dat hebben? Dan piepen ze het even op in de magnetron.

Ik ga vandaag de Dulanshan Trail wandelen en Barry & Sonia zetten me af aan het begin van de trail. Het begint makkelijk maar de 2e helft is een stuk minder makkelijk en ik vraag me regelmatig af waar ik mee bezig ben.

Waar het wat steiler is of waar weinig trail is, hangen er touwen om je mee omhoog te trekken. Jemig wat een geklim, ik heb hier eigenlijk weinig ervaring mee. Ik vraag me toch af hoe ik in hemelsnaam terug moet lopen straks.

De terugweg is inderdaad lastig om te lopen. Na een uur ga ik onderuit en ga ik precies bovenop een boomwortel zitten met mijn stuitje AUW! Twee dames die mij voorbij lopen, wachten aan het einde van de trail om mij een lift aan te bieden naar het dorp. Dat komt goed uit met dat zere stuitje, echt super vriendelijke mensen in Taiwan. 

Liften

Ik heb nu zoveel keer een lift aangeboden gekregen dat ik besluit voor het eerst in mijn leven echt te gaan liften. In de supermarkt vraag ik een stuk karton en de medewerker schrijft zelfs Taitung in het Taiwanees op mijn bordje, top geregeld! Na een klein half uur stopt Ellen, ze is onderweg naar de kerk. Ze is Taiwanees en spreekt Engels, gezellig kunnen we kletsen! Bij het station maken we nog even een selfie en terwijl ze zwaaiend weg rijdt, roept ze: God Bless You! 

Taiwan ligt op twee tektonische platen waardoor er regelmatig aardschokken zijn en dat kun je hier wel voelen. Volgens de locals is het een kwestie van ‘no worries’ er gebeurt niks, maar toch ben ik blij dat ik vertrek naar het zuiden van het eiland.

Kenting National Park

Even wat gedoe met de bus. Ik ben te laat voor de bus naar Kenting National Park, die ging al om 6 uur AM, ja dat is wel erg vroeg. Nou ja prima maar de volgende bus naar het plaatsje Kenting mag ik niet in want ik heb geen gepast geld. Whaah! Ok ik neem een andere buslijn en na nog eens 5 km lopen ben ik bij de ingang.

Ik krijg een lift naar het bezoekerscentrum, loop een uurtje rond, geniet van het prachtige uitzicht vanaf de toren en krijg weer een lift naar de uitgang van het park. Daar aangekomen krijg ik ook nog een paraplu omdat het inmiddels giet van de regen. Wow Taiwan loopt echt over van vriendelijkheid.

Eiland Liuqiu

Met de bus reis ik door naar Dongang en vanuit daar neem ik de ferry naar het eiland Liuqiu. Het is een klein eiland en ik wandel langs de oostkust naar het zuiden en over het midden van het eiland weer terug naar de haven, 15 km in totaal.

Het is heerlijk zonnig warm weer en bij de strandjes waar ik stop zie ik mooie rotsen, koraal en af en toe een schildpad! Ongelofelijk ze zwemmen gewoon lekker voor de kust, wat is de natuur toch mooi.

Iedereen rijdt hier trouwens op een scooter, haha ik ben de enige die wandelt!

Dongang

Terug in Donggang is meer dan leuk want ik stap op de fiets en rijd door de stad alsof ik al jaren in Donggang woon.
Ik heb het ook nog gefilmd!

Fo Guang Shan Museum in Kaohsiung

Het Fo Guang Shan Museum is een heel groot boeddhistisch centrum. Er is een museum, opleidingscentrum en tempel. Daarnaast een enorm terrein en een prachtige tuin om in te wandelen.

Tainan

Tainan vind ik een leuke stad! Ik zie de Confucius tempel, de Temple of God en de Koxinga Shrine. In deze boeddhistische tempel krijg ik een armbandje. Het armbandje gaat drie keer door de wierook voor good luck. Ik loop langs het Fort Provintia en via de leuke straatjes van Hai An Road weer terug naar mijn hostel middenin de stad.

Sun Moon Lake

Op mijn terugreis naar het noorden buig ik af naar Sun Moon Lake. Het is een prachtig meer vlakbij de bergen en in het midden van Taiwan. De zon is jammer genoeg net achter de wolken gegaan en dat geeft net even andere foto’s, maar het blijft een heerlijke plek om te relaxen.

Ik wandel langs het meer en kijk terug op mijn mooie Azië reis van de afgelopen maanden. 7 Landen heb ik bezocht, wat een afwisselende reis! Wat ben ik een gelukkig mens dat ik dit mag meemaken. Morgen ga ik alweer naar Taipei en vlieg ik terug naar Amsterdam.

Bye bye Taiwan

Ik heb zoveel leuke, mooie, interessante en behulpzame mensen ontmoet, echt anders dan andere reizen.
Bedankt Taiwan, bedankt lieve mensen, ik ga jullie missen!

Ben je geïnteresseerd in mijn rondreis door Taiwan deel I?
Klik op de link https://www.marianaroundtheworld.com/azie/onontdekt-taiwan-deel-i/

Wil je meer foto’s zien? Volg mij op FB of Insta!

Geef een reactie