Je bekijkt nu Waar het allemaal begon

Waar het allemaal begon

Al vanaf jongs af aan kan een vakantie voor mij niet lang genoeg duren, ik had nooit de behoefte naar huis te gaan en fantaseerde over wegblijven voor onbepaalde tijd. 

Wanneer in 1998 mijn moeder overlijdt, realiseer ik mij voor het eerst op 26-jarige leeftijd dat het leven dus echt eindig is. Ik neem dan het besluit; ik ga het anders doen. In 2001 zeg ik mijn vaste baan in de financiële dienstverlening op en ga vervolgens op interim basis werken. Echter wel hetzelfde werk, maar nu kan ik meer en vaker tijd vrij nemen om op ‘ontdekkingsreis’ te gaan. Begin 2002 neem ik mijn eerste sabbatical!

11137B12-2159-4504-A2EB-C7AFE6C984B6
Na 3 maanden kan ik skiën als Lindsey Vonn!

Sabbatical 1 Skiën in Tirol

2002 (3 maanden)

Tijdens mijn eerste sabbatical verhuren mijn vriend en ik ons koophuis om vervolgens 3 maanden samen met onze 2 katten in een wintercaravan in Oostenrijk te gaan wonen. Best een spannend vooruitzicht, de eerste keer zo lang weg van huis en samen op 12 m2 wonen. Op 2 januari vertrekken we naar Oostenrijk en we skiën 3 maanden in en om het plaatsje Westendorf, Tirol. Het is qua hoogte misschien niet de beste keuze qua skigebied, want het is zalig zonnig weer en al gauw is de sneeuw omgetoverd in pap. De katten lopen gewoon los op de camping en vinden het geweldig. Wij vermaken ons uitstekend met skiën + après-skiën.

Sabbatical 2 Zeilmaat op het IJsselmeer + Wadden en backpacken Vietnam

2005 (6 maanden)

Drie jaar later ga ik voor 5 maanden als een maat op de zeilboot Amore Vici in Enkhuizen werken. We varen met groepen op het IJsselmeer en de Waddenzee. Een prachtige tijd waarin ik beter leer zeilen, geniet van het buiten zijn en ook geniet van alle nieuwe mensen die ik ontmoet. Het fysieke zeilwerk na jaren op kantoor zitten bevalt me uitstekend! 

Na 5 maanden is het zeilen klaar en in de 6e maand van mijn sabbatical maak ik mijn eerste reis als backpacker. Samen met een vriend heb ik een ticket geboekt naar Ho Chi Minh en verder hebben we niks geregeld, op naar Vietnam! We reizen in een maand van het zuiden naar het noorden. Een geweldig land wat je minstens één keer in je leven bezocht moet hebben. Ik vond het wandelen in het noordelijk gebied Sapa onvergetelijk, net zoals het zalige eten in Vietnam.

Even geen sabbatical

In 2007 overlijdt geheel onverwachts mijn zus en beste vriendin, ze was pas 39 jaar.

Meer en meer raak ik overtuigt van het idee dat NU alle wensen en dromen vervult mogen worden, omdat je gewoonweg niet weet of later nog komt.

Zo start ik in 2008 mijn eigen bedrijf in interim-management en in 2011 start ik met een opleiding bedrijfskunde.

IJsland

In de periode van 2008 – 2012 geniet ik samen met mijn vriend van vakanties naar IJsland, Lapland Finland, Bonaire, Peru, Thailand-Maleisië-Singapore, Canada, duiken in Egypte, Nieuw-Zeeland en Suriname. 

Machu Picchu Peru
Chao Phraya Rivier Bangkok Thailand
Milford Sound Nieuw-Zeeland
Zipline Suriname

Sabbatical 3 Afstuderen en de eerste keer alleen op reis

2013 (9 maanden)

Deze 9 maanden gebruik ik voor het afstuderen van de mijn opleiding bedrijfskunde. Samen met mijn studiemaatje leveren we begin december 2013 een scriptie in waar we trots op zijn. 

Tijdens deze sabbatical sport ik dagelijks en geniet ik van de vrije tijd die ik kan doorbrengen met mijn vrienden. Wat een rijkdom!

Boudhanath Stupa Nepal

Ook ga ik voor het eerst alleen op reis!

Heel spannend en supergaaf. In 4 weken reis ik door het prachtige Nepal. 

Zie mijn blog over Nepal; https://www.marianaroundtheworld.com/azie/boeddhisme-tempels-jungle-en-de-himalaya-in-prachtig-nepal/

 

Sabbatical 4 Wandelen naar Parijs en dansen in Ibiza

2015 (2 maanden)

Onverwachts kan ik 2 maanden vrij nemen en ik besluit 4 weken te gaan wandelen. Redelijk onvoorbereid wandel ik van mijn huis in Den Haag via Antwerpen en Brussel naar het centrum van Parijs. Het is het 1e deel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Ik maak deze wandeling alleen. Door mijn minder goede voorbereiding en verkeerde schoenen heb ik veel blaren, pijnlijke voeten en ontstoken tenen. Toch is het op dat moment één van de mooiste ervaringen in mijn leven. 

Na een paar dagen rust heb ik wel weer nieuwe energie en ga ik nog een weekje dansen in Ibiza.  

Hou je ook van dansen? Zie blog Dance around the world; 
https://www.marianaroundtheworld.com/europa/dance-around-the-world/

 

Sabbatical 5 Wereldreis

2016/2017 (8 maanden)

Mijn droom komt uit! 8 maanden lang ga ik alleen op wereldreis. Tijdens deze reis bezoek ik mijn top 5 bestemmingen. Ik reis een half jaar door de landen Thailand, Australië, Dubai, Antarctica, Argentinië en Chili. Wat een waanzinnige trip! Neem even een kijkje bij mijn blogs!

In de laatste 2 maanden besluit ik het 2e deel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela te gaan lopen. Ik start in Parijs, wandel door Orleans, steek de grens over bij St Jean Pied de Port, wandel zo door naar Santiago de Compostela in Spanje en 80 km verder naar het einde van de wereld: Finisterre. Daar aangekomen heb ik ruim 2.000 kilometer gewandeld en ben ik intens gelukkig. 

 

Great Oceanroad Australië
Antarctica
Valle de la Luna Chili
Finisterre Spanje

Sabbatical 6 Azië

2018/2019 (6 maanden)

Mijn drang om te reizen wordt alsmaar groter en na een jaar werken besluit ik alweer te gaan. Mijn nummer 1 bestemming op dat moment is Tibet. Ik besluit me eens onder te dompelen in boeddhisme en naast Tibet een aantal andere boeddhistische landen te bezoeken. Ik start in Nepal en bezoek daarna de volgende landen; Tibet, Bhutan, Thailand Bangkok, Myanmar, Laos, Cambodja, Hong Kong en Taiwan.

Blog Tibet; https://www.marianaroundtheworld.com/azie/het-dak-van-de-wereld-tibet-mijn-droombestemming/

Blog Myanmar van Kalaw naar Inle-Lake; https://www.marianaroundtheworld.com/azie/van-kalaw-naar-inle-lake/

Hou je ook zo van Azië? Neem een kijkje bij mijn andere Azië blogs!

Bhutan

Ik ben veranderd door de reizen die ik maak en na 3 maanden reizen door Azië neem ik thuis de tijd om mijn nieuwe plannen vorm te geven. Mindmapping, in stilte zijn, moodboards, meditatie en reflectie helpen me om mijn beeld helder te krijgen. Het is mij duidelijk, als het mij gegeven is wil ik graag de hele wereld zien, mooie mensen ontmoeten, verhalen schrijven en met minder gelukkig voelen.

Ik neem het besluit om tijdens mijn sabbaticals te gaan werken en tijdens mijn leven te reizen. 
De start van mijn blog.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Diana

    Ha Marian,
    mooie site! Ik ben benieuwd naar alle mooie reisverhalen die er nog bij gaan komen!
    groetjes van je nichtje Diana

Geef een reactie