Je bekijkt nu De wereld

De wereld

De wereld bestaat uit 7 continenten en circa 200 landen. De continenten zijn; Antarctica, Azië, Oceanië, Europa, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Afrika. De continenten zijn duidelijk beschreven maar de telling van het aantal landen in de wereld is minder duidelijk. Er zijn verschillende tellingen en ideeën met betrekking tot het aantal landen in de wereld. Ik tel de onafhankelijke staten en op dit moment zijn dat er 199. Daarnaast tel ik Taiwan en Tibet, deelgebieden van China, als 2 extra landen mee. In totaal zijn dat 201 landen!

Graag wil ik de hele wereld zien! 7 continenten heb ik inmiddels bezocht. Niet van alle bestemmingen is er een blog gemaakt, de eerste blog is van mijn eerste reis alleen; Nepal 2013.
In onderstaand overzicht zie je hoeveel landen ik per werelddeel heb bezocht.

TotaalBezochtNog bezoeken
Afrika55253
Antarctica11
Azië461432
Europa49436
Noord-Amerika22220
Oceanië15213
Zuid-Amerika1349
De wereld20168133

Antarctica 1 land

Antarctica

Antarctica is niet in het bezit van een land en wordt ook niet als zodanig beheerd. Er is echter wel een internationaal verdrag, het Antarctic Treaty, dat in regelgeving voorziet. Hierdoor hebben landen die dit verdrag hebben ondertekend de mogelijkheid om onderzoek te doen in Antarctica.

Wil je meer zien van mijn droomreis naar Antarctica? Klik op onderstaande link.
https://www.marianaroundtheworld.com/antarctica/een-van-de-mooiste-reizen-ter-wereld-antarctica/

Azië 46 landen

Cambodja Angkor Wat

Azië telt 46 onafhankelijke landen (inclusief Taiwan en Tibet) en inmiddels heb ik 14 landen in Azië bezocht. Wil je meer zien van dit prachtige continent? Klik op onderstaande link en kies je favoriet! https://www.marianaroundtheworld.com/azie/azie/

Oceanië 15 landen

Nieuw Zeeland Milford Sound

In Oceanië zijn er 15 landen te tellen. Ik heb Nieuw-Zeeland in 2010 bezocht en in 2017 was ik 2 maanden in het prachtige Australië. Verder mag ik dit unieke werelddeel nog gaan ontdekken.

Klik hier voor het overzicht van de landen in Oceanië.
https://www.marianaroundtheworld.com/oceania/oceanie/

Europa 49 landen

Malta

Voor ons het meest bekende continent! Eerder wist ik niet dat het werelddeel Europa uit zoveel landen bestond. Ik heb al 43 landen van dit gevarieerde werelddeel bezocht. Wil je zien welke? Klik op onderstaande link.
https://www.marianaroundtheworld.com/europa/europa/

Zuid-Amerika 13 landen

Chili Salar de Tara

Zuid-Amerika bestaat uit 13 onafhankelijke landen, waarvan ik er 4 heb bezocht. Ik ben groot fan van dit vrolijke werelddeel en zou er graag eens een jaar of langer rondreizen en alle landen van dit continent bezoeken. Wil je zien welke dat zijn? Klik op onderstaande link!
https://www.marianaroundtheworld.com/amerika/zuid-amerika/zuid-amerika/

Noord-Amerika 22 landen

Canada

In Noord-Amerika heb ik Canada en de Verenigde Staten bezocht, dit waren korte minivakanties. Ik zou dolgraag nog eens terug gaan om deze grote landen uitgebreid te bezoeken en natuurlijk ook door de andere 20 landen te reizen! Klik op onderstaande link voor het overzicht van de landen in Noord-Amerika.
https://www.marianaroundtheworld.com/amerika/noord-amerika/noord-amerika/

Afrika 55 landen

Sahara desert
Sahara Desert Marokko

In het grote Afrika heb ik nog weinig reiservaring opgedaan naast een rondreis in Marokko en een duikvakantie in Egypte. Kortom alles heb ik nog te ontdekken in dit uitgestrekte warme continent. Hieronder vind je het overzicht van de landen in Afrika.
https://www.marianaroundtheworld.com/afrika/afrika/

Geef een reactie