Je bekijkt nu Dance around the world

Dance around the world

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:0 Reacties

Sinds mijn 16e hou ik al van dancemuziek. Na het bezoeken van verschillende de Nederlandse festivals was het tijd om eens een kijkje te nemen in het buitenland! Mijn eerste buitenlandse festival ervaring was lang geleden, de love parade in Berlijn. Leuke kleding aan, make upje op en samen met nog 1 miljoen dans liefhebbers de straat op om naar harde muziek te luisteren en naar dansende mensen op vrachtwagens te kijken. 

Totaal verliefd op dit event verliet ik Berlijn en wist ik zeker, dit wil ik vaker doen.

Ibiza

In 2015 besloot ik naar Ibiza te gaan om een week te dansen. In de stad vraag ik na waar de beste techno en deephouse wordt gedraaid en koop wat tickets voor de grote clubs. 

Voor het eerst ga ik naar de Pacha, leuk hoor. Iedereen is hier in een goede mood en ik dans iedere avond.

Overdag rust ik uit op het strand en aan het einde van de middag zie ik de zon ondergaan bij Café de La Mar. Fantastisch! 

Ik word ontzettend verliefd op dit eiland. Voor het eerst zie ik de DJ Solomun optreden en word ook verliefd op zijn muziek. 

Na een week is alles over en heb ik enorme vakantie blues. Een trip om nooit te vergeten.

Amsterdam ADE

Amsterdam Dance Event is weliswaar in Nederland maar ook een heel internationaal feestje. 

De beste DJ’s van de wereld komen 5 dagen lang in Amsterdam draaien. Iedere bar, hal en loods wordt omgetoverd tot dance club.

Ik besluit er de eerste keer in 2015 in mijn eentje heen te gaan en trek mijn Ibiza dansschoenen aan. Overal ontmoet ik leuke mensen voor een praatje of een dansje. Dit lijkt wel reizen! 

Ik bezoek mijn favoriete DJ Solomun en ga naar Amsterdam Arena voor een zaterdag avondje uit mijn dak gaan. De mensen zijn zo verschillend, jong, oud, dik, dun, donker, blank, man, vrouw en alles daartussenin. 

Iedereen is vrolijk, danst en lacht. Wat word ik hier enorm gelukkig van. 

Thailand Half Moon Party

De start van mijn wereldreis, ik heb veel gewerkt en besluit even twee weken te relaxen in Thailand voordat het echte reizen gaat beginnen. 

Koh Phangan is een klein relaxt eiland wat onder andere bekend staat om de full moon en half moon party’s. Ik besluit de half moon party te bezoeken omdat daar vooral iets ouder publiek komt 🙂

Bij mijn hotel word ik opgehaald met een taxi die me samen met wat andere gasten ver weg in het bos afzet. Het is wat kleiner dan ik had verwacht maar daarom niet minder gezellig. 

Goeie muziek, vuurspuwen en lichtshows alles is aanwezig. Ik heb de meest wilde verhalen gelezen over drugs in je drinken en verkeerde paddo-shakes. Volgens mij is het best een vredig feestje, maar ik besluit vandaag extra op te letten en qua drinken alleen gesloten flesjes te kopen. 

Eigenlijk is het gewoon weer hetzelfde als overal, mooie mensen, lekker dansen en veel leuke gesprekjes alleen de locatie is echt wel anders. 

De volgende dag zie ik een mooie zonsondergang en geniet ik nog even na van dit unieke feest.

België Tomorrowland

Dit is het grootste dancefestival ter wereld en ik als liefhebber wil het graag 1 keer in mijn leven bezoeken. In het plaatsje Boom wordt een groot terrein omgetoverd tot een sprookjesbos. 

Twee weekenden lang is er feest en ruim 400.000 mensen bezoeken het festival. Een ticket voor Tomorrowland wordt wereldwijd verkocht en het festival is dus heel snel uitverkocht. 

Via via kom ik aan kaartjes en ga samen met een vriend een dagje dansen. Ik doe een leuk jurkje aan en geniet van het warme weer. Nou ja het is wel heel warm, warmer dan Ibiza, met af en toe een Belgisch regenbuitje.

Overal staan podia met de beste wereld DJ’s te draaien, ik kan bijna niet kiezen de muziek is overal zo goed! Het is echt superdruk en je kunt je alleen een beetje slenterend over het sprookjesachtige terrein verplaatsen. 

De mensen om me heen zijn vrolijk, dansen en lachen. Ik moet ook eerlijk bekennen dat het festival me eigenlijk iets te groot en te druk is. 

Het is wel een sprookje, wat een geweldige belevenis!

Zwitserland Streetparade

De Streetparade lijkt veel op de vroegere Loveparade uit Duitsland. 

Deze Streetparade in Zurich is echt een voorbeeld van hoe een grote groep mensen vreedzaam met elkaar kunnen feesten. Alleen het mensen-kijken is al leuk om te doen. 

Sommige mensen lopen in een bikini met een verentooi of een sexy uniform en andere weer in een jeans met t-shirtje. Ik heb mijn leuke jurkje weer aan want ook vandaag is het weer top weer.

In de drukke mensenmassa rijden de vrachtwagens heel langzaam voorbij. Ik hoor goeie muziek en kijk naar mooie dansende mensen, kan ze bijna aanraken. 

Ik ontmoet mensen van alle nationaliteiten en waan me weer even in Berlijn. Wat hou ik hier toch van!

What next?

Ik geniet inmiddels al 30 jaar van deze muziek, de vrolijkheid en de verdraagzaamheid op deze festivals. Ik voel me er helemaal bij thuis. Ondertussen droom ik verder over welke festivals ik nog meer zal bezoeken. Burning man in Nevada, Ultra Music festival in Miami?

 

To be continued…

Geef een reactie