Je bekijkt nu Verliefd op de Algarve

Verliefd op de Algarve

  • Berichtcategorie:Europa
  • Bericht reacties:2 reacties

De kustlijn van de Algarve is zo mooi en uniek om te wandelen dat ik besluit de Fishermanstrail verder te volgen. 
Vanuit Odeceixe loop ik direct de verkeerde kant op, 4 km pfff. Er is geen brug om de rivier over te steken dus in totaal loop ik dan 8 km om. Je kunt ook je schoenen uitdoen zegt een Portugese man en de rivier op blote voeten oversteken. Ja dat is leuk! Iets nieuws 😁 ik besluit dat te doen, voeten drogen tijdens een broodje eten en verder volg ik de trail.

Oversteek rivier

Jemig wat een chaos deze trail… mul los zand, modder, laag hangende bomen en dichtgegroeide bosjes. Geen doorkomen aan met die backpack op m’n rug. De laatste 5 km loop ik lekker over de weg 😅

Donkere bosjes

In Vila Nova de Milfontes is mijn was nog nat. Ik besluit even te wachten, een slaapplaats voor die avond te regelen en lekkere koffie bij de bar te bestellen. Daar zie ik Kathleen uit Canada, we lopen allebei naar het noorden. Ze regelt een slaapplaats voor ons beide, top geregeld. Onderweg maakt ze wat foto’s van mij, leuk!

Het is een prachtige en zware wandeling, door heel veel los zand. Ach de heerlijk zeewind en de prachtige vergezichten maken alles goed.

In porto Covo worden we opgehaald door Mario, de eigenaar van de B&B. Hij kookt iets lekkers met kabeljauw, aardappel, olijven en olie goddelijk! Ik klets met een Nederlands stel en ik zoek naar slaapplaatsen tussen Santiago do Cacem en Lissabon. Die zijn er helaas wat minder.

‘S morgens worden we weer afgezet in Porto Covo. De wandeling gaat niet vanzelf, ik loop meerdere keren verkeerd en begin tikkie moe te worden, mede door de warmte. Ik loop over bouwput van een nieuw aan te leggen weg, over de vluchtstrook van de highway en ineens ben ik bij de ingang van de havens van Sines pfff wat een route zeg… ik kan niet eens doorlopen al zou ik willen. Ik steek m’n hand op en vraag aan de eerste de beste auto of ik mee kan rijden naar Sines. Waar ik 20 minuten geleden nog baal, sta ik ineens weer helemaal blij bij een super oké hostel. Doe m’n was, loop een rondje en eet lekker op een stads terrasje. Voel me goed even in een iets grotere plaats dan die afgelegen dorpjes. Morgen weer natte was denk ik. Maar volgens mij is dat momenteel mijn enige probleem!

Sines

De laatste dag van deze etappe loop ik naar Santiago do Cacem. Warm en heel tevreden kom ik bij de kerk aan boven op de heuvel. Bezinnend en afkoelend kijk ik terug op een prachtige wandeling van 280 km door de Algarve en krijg ik bij deze kerk mijn eerste Camino stempel. Ik besluit hier te stoppen en naar Lissabon te gaan. Na een korte citytrip in Lissabon zal ik volgende week vanuit daar de Camino Portugués gaan lopen. 
Nu al zin in!

Wil je meer foto’s zien?
Volg mij dan op Instagram of Facebook!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Marald

    Leuk verhaal weer en super mooi daar langs de kust. Was inmiddels weer droog? Succes met de wandeling vanaf Lissabon. Maar geniet ook lekker van lissabon zelf, super leuke stad om te zien!

Geef een reactie