Je bekijkt nu Spaanse Leo

Spaanse Leo

  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties
In love

Op de laatste dag van mijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostela buig ik iets af van de route en bezoek ik een hondenasiel. Graag zou ik een hondje adopteren om mee te wandelen en te reizen. In Nederland heb ik het meerdere keren geprobeerd maar is het tot op heden nog niet gelukt een hondje te vinden, daarom beproef ik mijn geluk in het mooie Spanje!

Hondenasiel

In het hondenasiel O Refuxio de Bando verblijven op dat moment maar liefst 180 honden verdeeld in grote hokken. Ik heb een afspraak en geef aan dat ik op zoek ben naar een lieve actieve kleine tot middelgrote hond, prima daar kan vriendelijke Anna wel wat mee.

Het is een match!

Nadat ik meerdere honden heb gezien kies ik Leo uit om mee te gaan wandelen, wat een match! Het klikt direct van beide kanten! 

Na een overnachting in Santiago ga ik de volgende dag terug om nog een keer met Leo te wandelen. We lopen veel rondjes, hij wordt steeds relaxter en gaat op zijn rug bij me liggen. Betekenis volgens google; “Een hond die op zijn rug ligt met z’n poten in de lucht is een gelukkige hond! Dit is een teken van ultieme ontspanning en comfort. Ze hebben geen zorgen en vertrouwen zichzelf en de omgeving“.

Ja dit is superleuk, dit hondje wil ik adopteren! Ik regel alle papieren met Anna en zeg daarna gedag. Tot over 3 weken!

Muxia

Drie weken later rijd ik met de auto naar Spanje en haal ik mijn nieuwe vriendje op. We gaan eerst in de buurt kamperen zodat we even een beetje aan elkaar kunnen wennen. We gaan richting Muxia, dat mooie dorpje wilde ik altijd al bezoeken. Ik vind een camping vlakbij Muxia en ook nog aan de zee gelegen, wat is het prachtig hier!

Na het bereiken van Santiago de Compostela lopen veel pelgrims door naar Finisterre of Muxia aan de Spaanse westkust. Deze dorpen maken deel uit van de Costa da Morte. Deze ‘dodelijke’ kust dankt zijn bijnaam aan o.a. de vele rosten die direct voor de kust liggen en in het verleden behoorlijk wat levens hebben geëist. In 2002 leed het schip Prestige schipbreuk net voor de Spaanse kust. In Muxia staat een monument ter nagedachtenis, daarnaast staat het camino paaltje 0,00 km en daar eindigt ook de camino naar Muxia.

Vuurtoren Muxia

Terras hond

De eerste dagen gaan niet helemaal vanzelf, ik heb weinig ervaring met honden en Leo is natuurlijk ook nog een beetje onwennig. Ik lees mijn boek “Honden opvoeden voor dummies” en google alles wat ik niet weet.

We genieten samen van het wandelen, ik ben bijna verbaasd hoe leuk ik het vind om samen te wandelen. Ineens hebben we een nieuwe gezamenlijke hobby gevonden; terras-zitten. Haha wat een superhond, hij ligt heerlijk bij mijn voeten in de schaduw van het tafeltje, alsof we dit al jaren zo doen.

Picos de Europa

We vervolgen onze reis naar Picos de Europa, daar wil ik nog graag de mooie route la Ruta del Cares wandelen. Kan ik mooi meteen even checken of Leo ook van de bergen houdt.

En dat doet hij! Hij loopt voor me uit alsof hij dagelijks van dit soort wandelingen maakt. Fantastisch ik word met de dag blijer!

Andorra

Via Andorra steek ik de grens over naar Frankrijk. Wat is deze route ontzettend mooi! Vooral de grensovergang van Andorra naar Frankrijk is geweldig, een lange slingerweg brengt ons hoog in de Pyreneeën en daarna slingeren we weer rustig naar het dal. Terwijl ik geniet van het prachtige uitzicht en het autorijden via deze leuke route ligt Leo achterin de auto lekker te snurken.

Beetje angstig

Inmiddels is helaas de auto stuk gegaan en moeten we terug naar Nederland. Het is prima zo, de afgelopen 10 dagen waren superleuk samen. We moeten ook nog steeds aan elkaar wennen en misschien is dat thuis gemakkelijker.

We zijn bijna iedere dag op een andere plek geweest en Leo is soms nog een beetje angstig. Thuis op een vaste plek zijn en samen op cursus gaan, geeft vertrouwen volgens de deskundigen.

Happy at home

In Nederland aangekomen heeft Leo al gauw nergens meer last van, hij voelt zich helemaal thuis. Hij poseert op mijn verzoek ook nog even voor de camera. Wat een heerlijke hond!

Inmiddels hebben we bij de hondenschool in de buurt de basiscursus en de gevorderde cursus met goed gevolg afgerond en kijken we uit naar onze volgende reis samen!

Wil je meer foto’s zien? Volg mij dan op FB of Insta!

Geef een reactie