Je bekijkt nu Mijn nieuwe camper!

Mijn nieuwe camper!

Deze kale Citroen Jumper is omgebouwd naar een prachtige camper. Met veel dank aan Van der Kreke Caravan Service in Moordrecht! In een paar stappen kun je zien hoe de ombouw tot stand is gekomen.

Kale bestelbus

De 2e cabine, vloer en een deel van het plafond worden verwijderd. Vervolgens kan de nieuwe vloer er in en deze wordt extra aangedrukt met cementzakken. De bus wordt ook volledig geïsoleerd.

Indeling

We hebben vooraf een tekening gemaakt hoe de indeling van de camper eruit komt te zien. De eerste contouren van de douche en het bed worden nu al zichtbaar leuk! En het dakraam is op maat ingezaagd. De houten wanden en het plafond worden op maat gemaakt en later geplaatst. Want eerst zijn de voorbereidingen voor elektra en water aan de beurt.

Leo wacht altijd heel geduldig terwijl ik de camper bekijk.

De pvc-vloer wordt vastgeplakt en de eerder gezaagde houten delen worden geplaatst.

Wow nu gaat het ineens snel en is het al goed te zien hoe de camper er uit komt te zien! Een deel van het bed en de planken boven het bed zijn ook klaar.

Tijd om te schilderen

Schilderen vind ik leuk om zelf te doen. Ik hou van een lichte omgeving en gebruik white wash beits en witte verf om het hout af te werken. Leo de hond vindt het inmiddels geweldig in de loods bij Rick van der Kreke en komt lekker bij mijn voeten liggen tijdens het schilderen. Hij moet wel doodstil blijven liggen vanwege de haren, hahah arme Leo.

Zelfvoorzienend

Onderweg sta ik niet altijd op campings en daarom wil ik graag helemaal zelfvoorzienend zijn.

De installatie van gas, water en stroom zijn nu aan de beurt; zonnepanelen, accu’s, schoon-watertank, vuilwatertank, fornuis, wasbak, douche, boiler etc. en dat is nog best veel werk!

Keuren

Ik schilder de nieuwe houten delen en dan gaan we naar de eerste keuring. De RDW-keuring voor nieuwe campers in Zwijndrecht.
Yessss goedgekeurd!! Ik vind het een mijlpaal en ben superblij. Jammer foto’s maken bij RDW is niet toegestaan.

De bpm-aangifte verstuur ik nog dezelfde dag naar de belastingdienst en twee weken later heb ik mijn bpm betaald en mijn nieuwe kentekenbewijs binnen, zo dat gaat lekker snel.

Nu nog even de nieuwe kentekenplaten erop schroeven en de laatste details aan de camper afwerken.

En dan is het zover, de oplevering! De camper wordt keurig afgeleverd door Rick van der Kreke en ik rijd zo trots als een pauw naar huis.

De tweede keuring is de gas, water, stroom taxatie van de verzekeringsmaatschappij, deze keuring doen ze voor de deur handig! Dit is de laatste mijlpaal en ook deze keuring verloopt soepel. Fantastisch! Alles is nieuw in de camper dus ik besluit eerst test-reisjes te maken voordat ik lang op reis ga.

Testen

De eerste Camper-test doe ik op Texel, wat is dit toch een prachtig eiland! Ook test ik de camper een week in Luxemburg (Mullerthal). Wil je mijn blog van Mullerthal lezen? Klik op deze link! https://www.marianaroundtheworld.com/europa/luxemburg-mullerthal-trail/

Na de laatste kleine aanpassingen aan de camper ben ik dan helemaal klaar voor vertrek! 

Vertrek

WOW wat heb ik zin om op pad te gaan!

Leo de hond vindt het reizen ook fantastisch en ik geniet van zijn gezellige aanwezigheid. Hij ligt meestal helemaal zen naast de camper te chillen.

Wil je nog meer van de inrichting zien of genieten van het fantastische uitzicht vanuit de camper? Kijk even onderstaand filmpje.

We gaan nu richting de Balkan reizen, reis je gezellig met met ons mee?

Wil je meer foto’s zien? Volg mij dan op FB of Insta!

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Divera

  Dag lieve Marian,
  Wat een waanzinnig gave camper is het geworden!
  Mét meditatieplekje, hoe gaaf is dat.

  Zo mooi om jouw avonturen te mogen volgen.
  Liefs, Divera

 2. Sjirk

  Mooi geworden zeg! En nu lekker reizen.

Geef een reactie